slava.bg – Новини – Ламия от „Мелодията на сърцето” искала да стане детектив

3
Добави коментар
zuzara
zuzara

Като малка актрисата Аслъ Тандоган, която изпълнява ролята на Ламия в излъчвания по Нова ТВ турски сериал „Мелодията на сърцето”,  мечтаела да стане детектив или агент.

„Обичам екшъна, исках да работя в тайните служби. Много обичам да разрешавам загадки, казва миловидната актриса, която заради външността си все изпълнявала ролята на Снежанка в  училищните представления.”

Аслъ не искала да става актриса

и защото била много срамежлива. „Когато хората ме гледаха, не се чувствах никак добре”, разказва Ламия, по професия е музикантка. Баща й и леля й, които се занимават с балет, вдъхнали у Аслъ любов към класическата музика и тя станала арфистка. След като завършила образованието си свирила няколко години в операта в Анталия, преди да получи предложение за участие в сериал и да се премести в Истанбул. Досега има участия в десет сериала, но популярна става като Ламия от „Мелодията на сърцето”. Веднага след него игра с голям успех два сезона и в сериала „Капалъ чаршъ”, който завърши миналото лято.

Младата актриса на 11 години получила сертификат за най-малката турска алпинистка, а сега обича екшъна. Занимава се с Кунг Фу и  е токова запалена, че дори учи китайски език.

По време на снимките на сериала „Изгнание в любовта”

започва връзката  с екранния й партньор

Теоман Кумбараджъбашъ. Теоман, който е роден в Аржентина и като дете се е завърнал в Турция, е осем години  по-възрастен от 31-годишната си любима.

По времето на снимките на същия сериал започва и приятелството на Аслъ Тандоган с друга млада звезда  на турското кино – Берен Саат. В „Изгнание в любовта” Аслъ и Берен изпълняват ролите на две сестри. Като сестри сме и в живота, пишат двете актриси във  Фейсбук.

Друга от героините в сериала – Енисе, лошата леля на злощастната Ламиа, била замислена като малка роля в началото на телевизионната поредица. Но публиката я харесала и

сценаристките решили не само да я оставят до края

но и й измислили отделна история – за изневярата на съпруга й.

За да харесат зрителите Енисе, заслугата била преди всичко на младата актриса Айтен Сойкьок. Тя не била непознато лице, имала вече участия в няколко телевизионни сериала, но „Мелодията на сърцето” я направил  наистина популярна.

Когато решила да става актриса, близките на Айтен я предупредили, че  с изкуство човек не може да се изхрани, но тя решила да  опита. „Рискувах, и благодарение на актьорската професия, открих у себе си смелата Айтен. Добре, че го има изкуството”, казва 35-годишната сега актриса, която

 има вече зад гърба си 18 телевизионни сериала

Макар че героинята й  в „Мелодията на сърцето” е клюкарка и интригантка, Айтен я харесала.  Първо се опитах да си представя миналото й, а сега се чудя какво ли е бъдещето й. Докато изпълнявах ролята, се опитах да разбера Енисе и дори да оправдая постъпките й.

Айтен не е единственият човек на изкуството в семейството  Нейният брат близнак Джемал е художник.

В свободното си време актрисата  обича да се занимава със себе си, да разговаря с приятели, да чете книги.  От пет години няма телевизор вкъщи, а филмите, които иска да гледа, си записва на диск.  Написала е  малка книжка с фантастика. Харесва и журналистиката, но смята, че вече е късно да сменя професията си. „Това, което най-добре умея да правя, е актьорството”, казва Айтен Сойкьок.