Пилешки сач със зеленчуци

25
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Сачът представлява кръгла глинена плоча, с по-висок ръб по края. В българската национална кухня той се използва най-вече за печене на палачинки или катми, а също и за приготвяне на различни продукти от животински или растителен произход без (или с много малко) мазнина. Рецептата, която ви предлагаме е от района на Родопите – любимата планина на мнозина българи. Родопа планина, както я наричат местните жители, е най-обширният планински масив в България и заема една седма част от територията й. Вече хилядолетия магията на този край очарова всеки посетител, а типичната за района кухня допълва сетивата, за да остави трайния си отпечатък за неповторимост.

Рецептата е от конкурса „Готви, снимай и спечели… с Вкуси ме“

Необходими продукти: 400 г пилешко месо 2-3 зелени или червени чушки 3-4 глави лук 2 домата 250 г пресни гъби около 100 г кашкавал сол, черен пипер,чубрица олио и малко масло

Начин на приготвяне: Загряваме сача на котлона и изпържваме пилешкото филе нарязано на кубчета. След като се изпържи, изваждаме филето и слагаме всички зеленчуци, нарязани на по едро да се задушат. Щом станат почти готови, към тях се прибавя отново месото и хубаво се разбърква. Върху всичко се поръсваме настърган кашкавал. Укрясяваме с лимон, магданоз и панделки краставичка. Бон апети!

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It