Подаръци за мъже :: Мъжки парфюми, подаръци за мъже

3
Добави коментар
menstyle
menstyle

За къде биха били мъжете, без вечният фаворит – парфюмът? Лесен за купуване и опаковане, това го прави перфектният подарък за рожден ден, годишнина и всички други важни дати, за които се сещате.

С годините мъжките аромати търпят развитие, стават все по-популярни, както и редом с дамските, оглавяват все повече списъци за коледни подаръци. Оставяйки в кръга на шегата подаръци като толкова нежеланите афтършейв комплекти, мъжките парфюми са не само задоволителни, те са и модерни.

Принадлежностите за много хора не са изцяло завършени без докосването на любимият и подходящ аромат. Както и при дрехите, внимателното избиране на парфюм, може да означава и привличането на партньор.

Но не е задължително, видаги да бъде така. Много историци предполагат, че благоуханните аромати се използвали главно за да прикрият, не до там приятни миризми, причинени от липсата на добра хигиена. По време на средновековието например, повечето хора се къпели само веднъж или два пъти в годината.

Египтяните и Римляните започнали да приемат използването на парфюмите, като символ на своите стил и елегантност. Съчетавали ароматите с масла, които втривали в своята кожа. Допреди това процесът бил лишен от своята изтънченост, различните видове аромати като канелата – били изстисквани, докато се получи течност.

Днес, парфюмът в чистият смисъл на думата е най-скъпият вид аромат, съдържайки около 22% етерични масла и 78% етилов алкохол. Всеки парфюм с такива качества, оставя най-дълготраен аромат. Негов близък съсед е одеколонът, който съдържа между 15% и 22% етерични масла, последван от тоалетната вода, с още по-ниски стойности.

С толкова голямо разнообразие на качеството,цената и аромата, избирането на парфюм трябва да да бъде обмислено изключително внимателно. Когато търсите подарък, не е достатъчно да си кажете „това ухае приятно”. Ако ароматът е лек и свеж, е по-подходящ за дневна употреба. Ако пък е наситен и опияняващ – времето му е през вечерните часове.

Друг фактор съще трябва да се вземе под внимание. Има хора, които изпитват силна непоносимост към някои от съставките, дори може да се стигне до алергична реакция. Още повече, много мъже се олицетворяват със „специфичният си парфюм” – избирането на точният аромат изисква малко усилия.

В ера, където парфюмите се купуват като моден аксесоар, много производители използват изкуствени компоненти, позволявайки им да произвеждат по-голям асортимент от аромати, на цена – достъпна за повече потребители.
И все пак най-важното нещо, което трябва да имате предвид, избирайки мъжки парфюми, е характерът. Ако опознаете неговия дух, ще пожънете така желаният успех.