G 63 AMG от Brabus за полицията на Дубай

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Полицията в Дубай се обогати с още един болид – B63S 700 Widestar. Brabus предостави на служителите в рамките на инициативата „Tune it safe“ технически сигурен тунингован полицейски автомобил.

Още по темата

Повече за Mercedes-Benz

» Всички новини
» Всички тестове

След като флотилията на полицаите вече разполага с марки като Lamborghini, Ferrari и дори Bugatti, разбира се един мощен SUV също никак не е за изпускане.

С 240 км/ч на лов за престъпници

700-те к.с. на 5,5-литровия битурбо V8 с 960 Нм въртящ момент отиват в ръцете на патрулите, които със светкавичните 240 км/ч ще преследват престъпници по пътищата на Обединените арабски емирства. Държавната власт отново ще бъде ненадмината в трафика. Тунингованият Mercedes G 63 AMG в стил Brabus вдига 100 км само за 4,9 секунди. Смяната на предавките става ръчно посредством AMG Speedshift Plus 7G-Tronic. Brabus B63S с 23-цолови джанти

Техническата характеристика на Brabus също е променена. Специални турбокомпресори с по-голямо налягане, както и оптимизирана изпускателна система осигуряват по-голямата мощност. Само с натискане на един бутон изпускателната система преминава в режим Coming Home. Със сигурност се очаква обаче служителите на Дубайската полиция да използват характерния за спортен режим звук на двигателя.

Спортната визия се допълва от 23-цолови алуминиеви джанти, обути в гуми с размер 305/35 R23. Към тях се причисляват издутите калници, включително декоративните елементи на вратите и LED осветлението. Преден спойлер, декоративна предна броня, както и специална задна престилка, спойлер на покрива и лайстни на вратите с логото на Brabus са също на борда. Специално за обиколките на патрулите Brabus B63S е оборудван с окачване Ride Control Komfort.