Играта

1
Добави коментар
natalie.simeonova.7
natalie.simeonova.7

„Фантастично преживяване“, „Абсолютно ново усещане“, „Неповторима емоция“…

Това са само някои от многобройните коментари във facebook, twitter, tripadvisor и други видове социални платформи, които играта, от типа Real-life Room Escape Games (#escaperoomPlovdiv) предизвиква у участниците в световен мащаб.

Ние само можем да потвърдим общите впечатления на хората по целия свят – Япония, Китай, Англия, Америка, Русия, Швейцария, Германия, Италия, Гърция и много други.

Кратка история на играта:

Първоначално съществува изключително и само във виртуалното пространство, под формата на различни online и компютърни игри като популярните Crimson Room и Myst. През 2007 година в Япония се осъществяват първите й образци в реалността. Много бързо набира скорост и в последните години по света се появяват различни видове, базирани на основните принципи на компютърните им предшественици.

Какво представлява самата игра:

Група хора биват затворени на пръв поглед в съвсем обикновено помещение, в което обаче във всеки един предмет може да има скрита улика или той сам по себе си да бъде улика по пътя към разрешаването на загадката. Претърсвайки стаята и решавайки появяващите се по пътя пъзели, загадки, ребуси и изпитания, води до събирането на всички необходими улики, което е единственият начин да успеете да намерите изхода и да се освободите.

Времето, с което разполагате е точно 60 минути, за това – мислете и действайте бързо!

Какво се изисква от Вас в играта:

Находчивост. Логическа мисъл. Наблюдателност. Работа в екип.

Всички хора, намиращи се в помещението са един отбор и е от изключителна важност да споделят помежду си всичко, което намерят или за което се досетят, за да може с общите усилия на групата да се справят във времето, което имат за намиране на изхода. Играта е отборна, за това минималният брой участници е двама, но отборите с повече участници имат по-голям шанс да успеят да стигнат до края за времето, което им е дадено.

На пръв поглед 1 час е цели 60 минути, но повярвайте ни…минутите се стопяват за миг!

Какво НЕ се изисква от Вас в играта:

                              Физическа сила. Физическа издръжливост. Акробатичност. Предварителна подготовка.

В никакъв случай и при никакви обстоятелства не е необходима физическа сила за вдигане на тежки предмети, както и по-нетипични движения на тялото като лягане на земя, скачане, набиране на ръце и др. Точно заради това играта е подходяща за всички възрасти и всички типове хора, които обичат предизвикателствата. Не е необходима абсолютно никаква предварителна подготовка – физическа или интелектуална.

 

Брой участници в играта:

Групата е съставена от 2-ма до 5-ма души, които играят в един отбор и преминават изпитанията с общи усилия.

Все още имате въпроси? Моля, прочетете категорията ВЪПРОСИ