Стифадо-Основни Ястия: месни-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

5
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Стифадо

Ingredients description

500 гр говеждо месо 20 гр масло 1/8 л червено вино 1 консерва нарязани домати 2 с.л. доматено пюре 1/8 л гореща вода 1 с.л. зехтин 2 глави лук чесън 1/2 ч.л. канела сушен риган пипер, сол 2 с.л. магданоз

Приготвяне или как се готви ястието

1. Нарежете месото на не много големи кубчета. 2. Разтопете маслото в дълбок тиган и изпържете месото от всички странил В началото месото ще пусне сок, но го пърржете докато той не се изпари и месото не стане златисто-кафяво. 3. Добавете половината вино, доматите от консервата и доматеното пюре. 4. Покрийте месото с горещата вода и оставете да се готви за десет минути на средна температура като не забравяте да сложите похлупака. 5. Загрейте зехтина в тиган и запържете нарязания на кубчета лук и намачкания чесън. Добавете ги към месото. 6. Овкусете с подправките и оставете да се готви на ниска температура за около 1 1/2 часа докато месото стане съвсем крехко. 7. Малко преди да го сервирате добавете останалото вино и магданоза.

Подобни рецепти…

рецепта за Глазирано печено свинско месо рецепта за Пиле Рокфор рецепта за Кренвирши пане рецепта за Свинско каварма рецепта за Пилешко филе с плънка от авокадо рецепта за Пиле Ескабаче рецепта за Свински уши с праз рецепта за Свинско фаршировано филе рецепта за Пилешката каша на Дядо Лило рецепта за Татарско руло с гъби Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:Сложност:Страна/Регион:ГърцияЦена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:19.11.2007 (пн) 13,13,06 UTCпрегледа:6759Регистрирайте се, за да оставите коментар.