Сладко-кисело пиле с шарени зеленчуци-Основни Ястия: месни-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

3
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Сладко-кисело пиле с шарени зеленчуци

Ingredients description

400 гр пилешки гърди2 с.л. соев сос200 гр стръкове целина200 гр моркови1 връзка пресен лук1 червена чушка1 жълта чушка1 с.л. олио1 кон. ананас2 кубчета зеленчуков бульон100 мл кутчупджинджифил на прах2 с.л. брашно или нишесте2 с.л. балсамов оцетмалко вода

Приготвяне или как се готви ястието

Нарязвате пилешкото на парченца и мариновате в соевия сос за половин час. Нарязвате зеленчуците на шайби или на лентички. Загрявате олиото в уока (или друг вид голям и дълбок тиган) и запържвате месото. Изваждате и оставяте настарани. Запържвате зеленчуците в същата мазнина като бъркате непрекъснато. Накрая добавяте ананаса със сока му и кетчупа. Оставяте да заври, ако е необходимо добавяте малко вода. Добавяте брашното или нишестето, за да се сгъсти сосът и овкусявате с джинджифила и балсамовия оцет. Прибавяте пилето и готвите още 5 минути, като зеленчуците трябва да останат леко хрупкави.

Подобни рецепти…

рецепта за Пиле „Психо“ рецепта за Пилешката каша на Дядо Лило рецепта за Пилешко филе с плънка от авокадо рецепта за Пържола с гъбен сос рецепта за Препечено свинско филе рецепта за Пакетирано агнешко рецепта за Свинско фаршировано филе рецепта за Картофена запеканка с праз и още нещо рецепта за Варено пиле рецепта за Агнешко печено по кашмирски Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:Сложност:Страна/Регион:Цена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:13.06.2007 (ср) 12,10,47 UTCпрегледа:3962Регистрирайте се, за да оставите коментар.