Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити

3
Добави коментар
Daten
Daten

Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити
Англия – Висша Лига
Събота – 12.02 играй на живо в bet365

Дербито на кръга във Висшата Лига на Англия! Манчестър Юнайтед приема на своя Олд Трафорд градския враг Манчестър Сити и не помня скоро да е имало толкова важен мач между тези два съперника. Новобогаташите от Сити се целят нависоко, като за минимум се приема участие в Шампионската Лига догодина, докато „червените дяволи“ са лидери в класирането, а в изминалия кръг допуснаха първата си загуба в първенството.

Манчестър Юнайтед

Серията от победи на Юнайтед свърши. Цели 24 двубоя Бербатов и компания нямаха загуба в лигата този сезон, но Уулвс направи невъзможното и взема трите точки на свой терен. Това поражение не се отрази кой знае колко на „червените дяволи“ тъй като прекия им съперник за титлата Арсенал пропиля аванс от 4-0 срещу Нюкасъл и не успя да съкрати разликата кой знае колко. За Юнайтед сега е важно отново да намерят пътя към победите.

Разликата, с която Ман Юнайтед водят на върха е 4 точки, а остават 13 кръга до края на надпреварата. Тимът на Сър Алекс води с пет пункта на днешния си съперник Сити и една победа срещу тях може сериозно да занижи мераците на „гражданите“ за титла. Юнайтед имат 12-1-0 на Олд Трафорд този сезон, вкарвайки 37 и допускайки едва 8 гола. Това ги прави тимът с най-доброто нападение у дома, а защитата им дели първото място с Челси.

Загубата от Уулвс спря серията на Юнайтед от 8 победи от 9 мача във всички състезания, но за да бъда честен все някога това трябваше да се случи и явно е било писано да стане срещу „вълците“. Юнайтед изпитва сериозно затруднения като гост през сезона, но мачовете на Олд Трафорд са съвсем друга бира. „Червените дяволи“ спечелиха 12 от 13-те си срещу тук във всички състезания, включително последните шест. Рио Фърдинанд продължава да притеснява Фъргюсън, като защитника пропусна мача с Уулвс, както и двубоя на Англия в средата на седмицата.

Манчестър Сити

Миналата седмица бе обявено, че Манчестър Сити са 11-ти по богатство сред клубовете в света, но май всички знаем, че тимът има доста по-големи финансови възможности от това. Роберто Манчини заяви, че тимът му е готов за битката за титлата в Премиършип, въпреки, че това твърдение се повтаря още от миналия сезон.

„Гражданите“ остават на третата позиция в таблицата, като съкратиха разликата с Юнайтед на пет точки, но имат и мач повече от съперника си. Тимът има 6-4-3 далеч от дома, като са вкарали 21 и допуснали 12 попадения. Статистиката им като гости е доста добра, като тимът е втори по спечелени точки, 3-ти по отбелязани голове и първи по най-малко допуснати такива.

Сити имат само 1 загуба в последните си 11 мача във всички състезания, въпреки че победата над Уест Бромич миналата седмица бе първата за тях от 4 срещи. Както казах малко по-горе „гражданите“ са впечатляващи като гости, като имат само 1 загуба в 11 гостувания, но пък нямат победа в последните пет, откакто взеха трите точки срещу Нюкасъл на Сейнт Джеймсис Парк. Найджъл Де Йонг е под въпрос за двубоя, а определено ще липсва, ако не играе. Малко вероятно е Мика Ричърдс да вземе участие, като това се отнася и за Марио Балотели.

Прогноза: