BlackBerry представи нов модел от средния клас

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Канадският производител на мобилни телефони BlackBerry представи нов смартфон от следния клас с физическа клавиатура, която все още го отличава от повечето му конкуренти, обявявайки, че моделът е върнал компанията на „твърда почва“, съобщи Ройтерс.

Надеждите са, че задвижваният с нейната операционна система BlackBerry 10 нов смартфон Q5 ще даде нов тласък нагоре за затъващата компания.

Продажбите на новото устройство ще започнат през лятото, като за модела се предлагат няколко цвята, включително розово, червено и бяло.

Някога под името Research In Motion компанията бе лидер на пазара, но през последните няколко години отстъпи пазарен дял на iPhone на Apple Inc и на моделите от серията Galaxy на Samsung Electronics Co, вървящи под операционната система Android на Google.

По време на конференция в Орландо, американския щат Флорида, главният изпълнителен директор на BlackBerry Торстен Хайнс заяви, че двата нови модела BB10, които компанията вече започна да продава, са ѝ осигурили най-успешната година по отношение на представянията. Хайнс добави, че в началото на следващия месец тя ще представи в САЩ модела си Q10 от горния пазарен сегмент, който е с физическа клавиатура със стандартно разположение на буквите на латиница. Той вече е в продажба в няколко страни, включително Канада.

„Видяхме малко неща от BlackBerry, вдъхващи доверие в обрата в свръхнаситения бранш и при страховити конкуренти като Samsung, Apple, Google, Microsoft, Huawei, разполагащи със значително по-голям ресурс“, пише обаче анализаторът в швейцарската банка UBS Амитаб Паси в бележка до клиенти. Паси е поставил неутрален рейтинг на акциите на BlackBerry, тъй като очаква оценките за печалби да се повишат в краткосрочен план заради наличното търсене.