Екологични Новини – Eco News: Мицубиши зарадваха всички Еко манияци по света! Кола захранвана със слънчева и вятърна енергия!…

38
Добави коментар
Spirita
Spirita

Японската автомобилна компания „Мицубиши Моторс“ представи първия в света електромобил, който се зарежда с енергия от вятъра, предаде ИТАР-ТАСС.

Концептуалният автомобил „i MiEV SPORT“ може да бъде видян от широката публика на предстоящия през октомври автомобилен салон в Токио. Освен електрически двигател този екологично чист Седан е снабден и със слънчеви батерии, които застилат покрива и позволяват на колата да се дозарежда, когато се намира на открито.

Най-необичайният елемент е разположен на предната решетка, отбелязва БГНЕС. Там е монтирана вентилационна система, която при спирането преобразува енергията на насрещния вятър в електричество. С едно зареждане елктромобилът може да измине 200 км, това е с 25% повече от предишния модел от серията „i MiEV“, който е лишен от вентилационна система. Едновременно с това максималната скорост на новата кола е увеличена от 130 на 180 км/ч.

Ето и видео представянето на Ню Йоркското Авто Шоу!