Ако искаш доброто на България: :: Сигурно е, че който си постави за цел, ще го направи- да стане богат!

1
Добави коментар
zaw12929
zaw12929

23.02.2011 11:00 –
Сигурно е, че който си постави за цел, ще го направи- да стане богат!

Желая късмет и успех. Тук ще ви споделя какъв е основният принцип…посоката, пътя-  ще намерите 

  нова специализация, чака инициатори
   Да  помогне  да станат  богати –  със собствен бизнес в различни варианти: продавате свои  идеи за изделия или като предлагате на света чужди, открити от вас производства, като  посредник. Фирмите с посредници винаги израстват по бързо и намират по добра реализация. Защото само така попадат в полето за целенасочено търсене на  реализация. Производството и реализацията са два абсолютно различни процеси с голяма ангажираност , виртуално и реално.
   ОТ СВОЯ СТРАНА И ПОСРЕДНИЦИТЕ СЕ РАЗВИВАТ И СТАВАТ БОГАТИ, започват пешком, с градския и междуградски  транспорт и продължават

   Основното изискване към кандидат за богат е да мисли, да търси, да наблюдава, да се интересува. Без разлика, че не сте безработен, или  ако е така и си  търсите работа, вие трябва да се заинтересувате от това кои са фирмите във вашето населено място, какво произвеждат. Това днес вече можете да научите и от компютъра, като го допълните с преглед на место. 

   Всичко установено направете в справка за лесно ползване, по предмети, производители. Реализация. В същото време проверете намират ли се те в търговската мрежа на селището ви и ако не защо?  От друга страна всеки път, когато купувате или употребявате предмети и материали мислете, това ли е най вкусното, доброто, удобното или трябва нещо да се промени. На стоката, на опаковката. Да се изобрети нещо съвсем ново, като стока, да задоволява потребности които правят живота по лек и приятен.

    Задълбоченото и пълно изследване изисква да научите и кои са в цяла България производителите на такива стоки.

     Моловете-задръстени с донесени от вън стоки,Докато наши  български цехове стоят  без работа  имат стоки и материали   не купени. Закупчиците, обслужващия персонал  на моловете е  от
българи и трябва да се потърсят начини, за замяна на вносните стоки с български, което ще създаде старт, реализация, нови работни места. Това, че държавата ни се е превърнала в най- голямата маркетиада (с най голям брой  молове на глава от населението)  да превърнем  в   плюс за  българско производството. Пазара е налице, да подаваме български стоки. Един посредник може да се грижи за осигуряването на една стока, за да бъде тя винаги на щандовете да не залежава, нито да липсва. С практиката идва умението. Посредничеството е самостоятелен бизнес, защото не се нуждае от началници, а от инициатива и идеи в собствената глава. От постоянство и упоритост за довеждане нещата до край по най добрия начин. Завършена сделка от която са доволни всички страни: производители, търговци и клиентите консуматори .

  Имайте вяра в собствените сили.  Надеждата крепи варата, начинанията ви и дават криле…, изучаването на чуждия  успех ви дава идеи, как Вие да направите нещо по добро.
    Тук ще ви споделя какъв е основният принцип на патента- който дава монопол само на притежателя да ползва изделието като го продава, във фаза проект или готови изделия.  Ако си измислил същото и са те изпреварили с патентоването- имате право да продължите да го произвеждате, но само в обема , на датата, когато е  регистриран патента. Вие и всички останали, можете да доразвиете изобретението с новост- например- часовник, ама с будилник. Тогава вие ще имате също патент и монопол. Пазарът ще дава шанс и на двата патента.  Да започнете като посредник на първо време не се иска нищо. Освен работа. Проучване целенасочено, запознаване, сравняване. Тайна, какво и защо го правите. Вашият „бизнес“ прави първи стъпки“ Всеки бизнес е тайна за другите. Може да се съветвате, да питате разпитвате, да споделяте с приятели факти, но не и да излагате идеите на бизнеса си дори и за близките си. Ще се предпазите от техните притеснения. Хвалби, които могат да ви изложат на опасност. Бизнесът се прави- не се споделя и не подлежи на хвалби. Това е ващата формула, как да печелите, вашата парола към пазара. Вашата марка- марките се регистрират – търговските и фирмени марки и с тях бизнесът става пеален и популярен. Може да  си направите патент за полезен модел на съществуваща на пазара стока, ако тя няма патент или като заобиколите патента с добавяне на новост или като предложите нова употреба, каквато авторът не е прдвидил и да му предложите съдружие- той произвежда, вие продавате, пласирате- както се договорите. Договорните отношения са също фирмена тайна и в никакъв случай да не ги споделяте с други страни. Ще навредите най вече на себе си. Дори и когато правите първите си Бизнес  стъпки  ползвайте нарочно работно място, дневник, записвай си данните  и на хартия. Не бързай с установяването на връки. Три пъти мисли,  когато имаш пълни данни започни! Всяко начало е трудно. Да се опита.

   Посредникът може да  се специализира  в реализиране само едно изделие: в един вид стоки, като изучи пазара на много  стоки и избере най  перспективната за всички страни. Практиката е най добрият учител.  Това е най доброто. Колкото по  задълбочено опознае различни производители у на и от света, за да разполага с възможности да реализира всяко едно според качествата , предлаганата цена. Да може да спори за размера и според качествата  и разходите за докарването и до потребителя. Може дори да се обособите като доставчик до потребителя , купувача на книги всякакви стоки от електронните магазини у нас и по света. Възможностите на производителя за количества и срокове.

      За да станете богат, трябва да го  измислите

   Да го искате, да го поставите, като цел.  План, който се изпълнява и допълва. Опишете си всякакви идеи, после помислете и за тяхната реализация, дори най фантастичната. Когато има цели

–  когато имате вяра в собствените сили

–  мозъкът търси и намира неподозирани решения  

 Независимо, безработен ли сте или сте на държавна или фирмена работа.

     Можете да печелите, без разлика на , пол, местоживеене (столица, провинция) възраст образование, Не е нужно, да влагате средства, а трябва да имате идеи за предмети за масова употреба или знаете производители с изделия, които отговарят на следните  десет изисквания:

 1.Да са продукти, за които не се изискват специални разрешения, да нямат  „двойна употреба” – и за военни цели.

2. Да не са чупливи, запалителни, избухливи.

3. Да задоволяват нужди на хората, бит, комуникации, образование, култура, месторабота, туризъм, пътуване.

4.Да се използват целогодишно от хората от всички възрасти.

 5.Да могат да се продават многократно на един и същи клиент, семейство, фирма, учреждение

 6.Да не са значително скъпи в сравнение с подобни стоки

 7.Да са лесни за употреба

 8.Да са атрактивни и привлекателни за очите с модерни форми и цветове

 9.Да бъдат с тегло и габарити, което позволява изпращането и на единични бройки по пощата ( като писмо или колет)

10.Да бъдат нещо уникално, ново, нещо, което не се среща на масовия пазар.

  Колкото по вече от 10-те качества притежава предмета на Вашата идея или открит от вас предмет, толкова по големи са шансовете за реализация и печалба.

   В зависимост от това какво предлагате, ще се регистрирате в каталозите:

  1.” за идеи” 

  2.” за производители”

Като за всяка заявка, ще получите съответен формуляр по който да направите описание, такова, че да се заинтересоват производители и търговци у нас и в чужбина.  Както и да не се накърнява  авторското право.

  Най добре е да  предложите стоката на търговци за пазара и на производителя, за посредник. УСПЕХ!