Китайският път към здравето

32
Добави коментар

Заглавие: Китайският път към здравето – опазване на трите съкровища Автор: Даниъл Рийд Издател: Хермес ISBN: 9789542609377 Година: 2011 Страници: 480 Размер: 17×24 Корица: мека Език: български

За книгата: Традиционната китайска медицина се основава на схващането за Трите съкровища – есенция, енергия и дух. Според даоисткото учение нашето здраве и качество на живот зависят от динамичното равновесие между тях. Поддържането на този баланс посредством правилен режим на хранене и системни упражнения гарантира добро общо физическо състояние, душевна хармония и духовна сила. Опирайки се на дългогодишния си опит на лечител и изследовател на древни китайски източници, авторът ни представя подробна и полезна информация за: фундаменталните принципи на даоизма основите на здравословното хранене отделните групи хранителни продукти и добавки и тяхното влияние върху организма инструкции за изпълнение на терапевтични упражнения приложение на дихателни техники и медитация в ежедневието специално подбрани упражнения цигун за здраве и дълголетие изпитани билкови рецепти за лечение на най-разпространените заболявания Бестселъров автор и водещ експерт по източна философия и медицина, Даниъл Рийд е написал шест книги и множество статии по въпросите на азиатските лечебни практики. След задълбоченото изучаване на акупунктура, масаж, цигун, медитация и бойни изкуства под вещото ръководство на китайски учители, днес той се нарежда сред най-уважаваните специалисти в областта на източната медицина.

Тайната на успеха на книгите му се състои във внимателния подбор на оздравителни процедури и упражнения, които читателите могат безпроблемно да включат в забързаното си ежедневие. Лесните за изпълнение рецепти и двигателни и дихателни техники позволяват на всеки човек да изпита сам благоприятните ефекти от заниманията, без да търси квалифицираната помощ на инструктори и лечители.

ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯ ЗА КНИГАТА И ОТКЪС В ОНЛАЙН МЕДИЯ СВЕТЛОСЕНКИ

***** При поръчка над 30 лв. получавате подарък – фигурка по избор – ОБИЧАМ ТЕ или ОБИЧАМ ТЕ II *****

Цена: 17.95 лв.

Art shop svetlosenki е създаден в началото на май 2013 г. с основна идея да дадем още едно рамо на излизането на нашето безплатно печатно списание „Светлосенки – Изкуството като начин на живот“, което се явява продължение на онлайн медията www.svetlosenki.com, съществуваща от четири години.

С всяка Ваша покупка от www.art-shop-svetlosenki.com, Вие също помагате на списание „Светлосенки – Изкуството като начин на живот“ да продължава своята мисия и да достига до колкото се може повече хора напълно безплатно, както и самите Вие ще получите един брой от него.

Всички печатни броеве на нашето списание можете да прочете и онлайн в pdf формат от тук: списание „Светлосенки – Изкуството като начин на живот“ – Броеве.