Рецептите на Ванга (Ж,З)

9
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

ЖЛЪЧКА (болна) – Болният да изяжда дневно по две круши на гладно. Да пие компот от диви круши без захар.

– 1 коренче от билката жълта тинтява с големина около 3-4 см се накисва в 1 л бяло домашно вино. Престоява 3 дни. Изважда се от виното и се пие по 1 с.л. 3 пъти на ден по време на ядене.

ЖЪЛТЕНИЦА (при бебета, родени през лятото) – Да се поливат с вода, в която е сварена билката кукувича прежда.

– „За жълтеница има много просто лекарство, което лекува за три дни без остатък. Още щом се забележи (болестта), в продължение на 3 дни всяка сутрин се изпива сокът на 1 лимон, размесен с 1 лъжица сода бикарбонат. Изпива се на гладно.“

ЗАДУХ – Смесват се по 200 гр. мед, зехтин и гроздова ракия. 3 пъти дневно се пие по една ракиена чашка.

ЗАПАРВАНЕ (подсичане у деца и възрастни) – Дъбово дърво, проядено от червеи, се стрива на много ситни трици. След измиване мястото се напудря с този прах.

ЗАПЕК – 1-2 пъти на ден се взема по 1 супена лъжица мармалад, направен от сварени плодчета на черния бъз без захар. Захарта може да се замени с мед.

– Изпича се една ябълка и се залива с карамел (горена захар). Изяжда се, като поизстине.

ЗАУШКА – Синя амбалажна хартия се надупчва ситно с игли и се намазва с мед, ракия и счукан тамян. Залепва се зад ушите. Болестта изчезва за 3 дни.

ЗАЧЕРВЕНО ГЪРЛО И КАШЛИЦА (дори придружено с храчене на кръв) – Чай от смарадлика. Тя не е отровна, както смятат някои хора. 1 с.л. от билката се вари в 500 мл. вода, докато остане наполовина. Това количество се изпива на 3 пъти през деня с малко мед след ядене.

ЗЛОЯДИ ДЕЦА – Да се съберат всякакви плодове, които са кисели и още не са узрели. Да се сварят в голям съд, докато станат на каша. Когато водата поизтине, без да се прецежда, в нея да се потопи детето до гушката. Да постои във водата половин час. След това да се измаже със свинска мас и гроздова ракия

(Из „Ванга – съвети за живот и здраве”)