За остров Миконос – Гърция

33
Добави коментар

Всеки от нас е бил на българското черноморие, като сигурно на повечето от нас вече ни е омръзнало еднообразието в познатата обстановка на него. Не казвам, че то не е красиво, но след дълги години летуване в България защо да не посетим и някое различно място по света. Една добра дестинация е съседна Гърция, която има и много известни острови, които се посещават от туристи от цял свят. Знаем, че много наши сънародници избират Гърция като дестинация за своята лятна почивка или екскурзия, а защо това да не е остров Миконос.

Островът се намира в Егейско море и е част от Цикладските острови. Големият град, който е и основен се казва също Миконос (Хора) и е едно райско кътче за туристите със своите заведения, барове, ресторанти, кафенета, дискотеки и други. Освен ресторантьорството има и много магазини и бутици за всички шопинг маниачки, които могат да разпускат, когато не са на плажа. Той е с площ 85.5 квадратни километра, а най-високата му точка е на 341 метра надморско равнище. Жителите му са малко над 9 000 и повечето от тях живеят в главния Град Миконос. Сладката вода не достига и за това се набляга на обезсоляването на морската вода, за да може да се осигурят нуждите на населението.

Миконос е от най-космополитните гръцки острови и е известен със своя интензивен и разнообразен нощен живот. Слави се като едно от най-добрите места, на които може да прекарате нощта в забавления в Европа. През летния сезон се привличат много известни DJ, които се грижат за доброто настроение на летуващите. Известни нощни клубове са Paradise, SpaceDance и гей барът Pierro’s. Баровете по плажа също се радват на голям интерес, а по известните са Super Paradise, Tropicana и Cavo Paradise.

На него има международно летище, което улеснява туристите, като също така е и честа дестинация на круизни кораби. Плажовете му са страхотни и със сигурност предлага една незабравима лятна почивка.