ПЕРЛИТЕ и красиви бижута с естествен камък за стилни жени

2
351
Добави коментар

ПЕРЛИТЕ – произход и история, лечебни и вълшебни свойства. Откриите и разгледайте уникалните предложения от ръчно изработени перлени бижута за красиви жени. Още предложения за подаръци ще намерите в он-лайн бутик ==> www.vilerge.com

Перлите са най- скъпите от всички органични скъпоценни камъни. Когато в перлена мида попадне песъчинка или някакъв микроскопичен предмет, за да намали дразненето раковината на мидата се затваря и покрива песъчинката със седефен слой.

Перлите основно се оценяват по своята големина, цвят, блясък и правилна форма.
Практиката за изкуствено поставяне на дразнители в мидите се прилага в Китай още от XIII век. Под черупките се слага зрънце от седеф, песъчинка, а напоследък и диаманти, след това мидите се нареждат в плетени кошове и се потапят в морето, окачени на специални салове. След известно време, според това колко големи искаме да са перлите, мидите се вадят.

За производството на перли се използват три дребни разновидности молюски от вида Pinctada, наречени според цвета по ръба на мантията – „сребърна”, „златна” и „черна ”. Първата образува бели перли, втората- розови и жълтеникави, а третата- черни перли. Мекотелото Strombus gigas в топлите води на Калифорнийския залив произвежда едри, красиви розови перли с шарки, подобни на пламък по повърхността.

ПЕРЛИТЕ – произход и история, лечебни и вълшебни свойства. Откриите и разгледайте уникалните предложения от ръчно изработени перлени бижута за красиви жени. Още предложения за подаръци ще намерите в он-лайн бутик ==> www.vilerge.com

Перлите съдържат около 2% вода и не бива да се съхраняват на много топло място, защото изсъхват и по повърхността им се появяват дефекти и пукнатини. Перлите са по-крехки от повечето скъпоценни камъни. Те са чувствителен към киселини, много ниска и много висока влажност. Отбягвайте да ги пръскате с парфюми, дезодоранти и лакове за коса. Перлите могат да се почистят внимателно с хладка сапунана вода, а най-добре със специалени почистващи препарати за перли. След почистването подсушете с мека кърпа.

Легенди и лечебни свойства.

За перлата се казва, че помага на човек да опознае себе си и подобрява самооценката. Тя символизира любов, успех, щастие и чистота.
Перлите са били познати на Изток от древни времена и са били високоценени от старите средиземноморски цивилизации. Римляните ги посвещавали на богинята Изида и ги носели, за да привлекат нейното внимание и благосклонност.

За произхода на перлите се разказват много легенди. В една от тях, записана от Плиний, се казва, че те са се образували от капки роса, попаднали в отворените черупки на мидите, докато се размножават. Тази идея идва от Изтока, където разказват, че по пълнолуние мидите улавяли капки небесна роса, паднали от Луната, после те се втвърдявали и се превръщали в перли. Може би оттам идва легендата, че светят нощем.

В Китай вярвали, че перлите са капки от слюнката на драконите, които капят по време на дъжд, който те произвеждат в небесата. Затова много китайци смятат перлите за талисмани срещу пожар. Освен това, те пазят притежателя си чист и неопетнен.

В Древна Индия знаели, че бисерните миди произвеждат перли, но същевременно вярвали, че понякога могат да ги намерят в стомаха, главата или мозъка на слоновете.

Перлите се смятат за могъщи талисмани срещу всякакви опасности, асоциират се с Луната и затова са символ на влюбените. Много традиционни индийски любовни еликсири съдържат фино стрит перлен прах.
В скандинавските страни също разказват приказка за перлите и бог Балдур. Когато бил убит от стрела от имел, по време на едно състезание, майка му, богинята Фриг, заплакала. Сълзите и се вкаменили и се превърнали в перли.

ПЕРЛИТЕ – произход и история, лечебни и вълшебни свойства. Откриите и разгледайте уникалните предложения от ръчно изработени перлени бижута за красиви жени. Още предложения за подаръци ще намерите в он-лайн бутик ==> www.vilerge.com

През Средновековието добавяли стрити на прах перли към отварите с противоотрова.  Лекарите в онези времена вярвали, че перлата лекува хемороиди, повръщане на кръв, обилна менструация, сърдечни болести, освен това прогонва „злите духове” от ума. Правели мехлем от изгорена перла и корал, с който мажели телата на прокажените.
За щастие фино стритият перлен прах заместил пудрата, съдържаща арсеник, с която френските и английските дами обилно покривали лицата си, смятало се, че тя подобрява структурата и блясъка на кожата. Някои козметични предприятия и днес добавят перлен прах в пудрите и кремовете за лице.

Перлите се свързват със зодиакалните знаци Рак, Близнаци и Риби.
Има поверие че, който ги сънува, ще има много верни приятели.
Балансират и лекуват всички чакри. Помагат при лечението на стомашни болки, простуда, бронхит и белодробни инфекции.
Перлите помагат на онези, които търсят висшата мъдрост и истина. Поемат негативните енергии от човека, който ги носи, и му помагат да види и да приеме истината за себе си.

Естествените перли винаги са се срещали изключително рядко. Много малък процент от черупчестите животни (по-малко от 1 на хиляда) образуват перли през своя живот, а повечето от тези перли не са подходящи за бижута поради малкия си размер, лошия цвят или други недостатъци.

В наши дни перлите се срещат още по-рядко заради прекомерния добив и замърсяването. Повечето естествени перли на пазара са преработени от ювелирни бижута. Голяма част от перлите, предлагани днес, са така наречените „култивирани перли”. Подобно на естествените перли, те са образувани в черупчести животни, но започването на процеса изисква човешка намеса.

ПЕРЛИТЕ – произход и история, лечебни и вълшебни свойства. Откриите и разгледайте уникалните предложения от ръчно изработени перлени бижута за красиви жени. Още предложения за подаръци ще намерите в он-лайн бутик ==> www.vilerge.com

Перлите могат да бъдат култивирани и от соленоводни, и от сладководни видове. Късче от черупката или част от тъканта на мантията на друг индивид се поставя във вътрешността на животното. Тази операция трябва да се извърши много внимателно, така че животното не само да оцелее, но и да приеме „ядрото”. Ако премине успешно, процесът кара животното да образува „перлена торбичка”, чиито клетки отделят слой кафеникав протеин, наречен конхиолин, над дразнителя. Следва отделянето на многобройни минерални пластове седеф, състоящ се от калциев карбонат, в тънки застъпващи се пластини.
Съставът и структурата на този седеф са почти идентични с тези, които се образуват в естествени условия. Тънките слоеве образуват дифракция, на която се дължи повърхностният перлен блясък, а ако слоевете са достатъчно плътни и правилно подредени, това може да доведе до най-ценната от всички характеристики на перлата, иридесценция, наречена „ориент”.

Процесът за култивиране на сладководните перли отнема от 6 месеца до 3 или повече години, в зависимост от условията, животинските видове и перлата, която ще се образува. Различните видове сладководни миди могат да образуват по-широк набор от цветове, отколкото повечето соленоводни черупкови животни: от бяло, кремаво, жълто, златисто, сребристо, синьо и кафяво до сиво. Освен това те растат по-бързо и понасят многобройни нуклеации на тъкан, така че е възможен добив от 30-40 перли от едно животно за 2 години. По-бавно растящите соленоводни видове обикновено произвеждат само 1-2 перли от животно. Ето защо сладководните култивирани перли са много по-евтини.

Основните източници на производство на сладководни култивирани перли са Китай, Япония и САЩ.

Πepлитe ca cимвoл нa чиcтoтa, нeвиннocт и вяpa. Te зacилвaт пoчтeннocттa и дoпpинacят зa изяcнявaнeтo нa yмa и ycвoявaнeтo нa мъдpocт и дyxoвни нaпътcтвия. Hяĸoи cмятaт, чe тoвa ca cълзитe нa бoгoвeтe.

Πepлeнa oгъpлицa ce e нocилa oщe пpeди 4000 гoдини oт Πepийcĸaтa ĸpaлицa Асhеmеnіd. Πepлeнитe бижyтa нa Caвcĸaтa цapицa ca cтaнaли лeгeндapни. Имa зaпиcи, чe ĸлeoпaтpa e cepвиpaлa винo c пepли в нeгo зa пo-вaжнитe cи гocти.

B библиятa ce ĸaзвa, чe цeнaтa нa мъдpocттa e пo-cĸъпa oт пepлитe, a нa Лyцифep ca мy избити зъбитe, зapaди жaждaтa мy зa пepли. Πepлитe идвaт oт мopcĸoтo живoтинcĸo цapcтвo, нo ce cчитaт зa cĸъпoцeнни ĸaмъни.

Πepлитe зacилвaт чecтнocттa и лoялнocттa. Te нocят ycпoĸoeниe нa пoлзвaтeля cи и гo нacтpoйвaт зa пpиливитe и oтливитe в живoтa. Te нocят чиcтoтa и нacъpчaвaт вяpaтa, любoвтa и пoчтeннocтa. Зapaди acoциaциитe cи c вoдaтa и лyнaтa, пepлитe бaлaнcиpaт eмoциитe, ocoбeнo нa вoднитe знaци.

Πepлитe пoмaгaт дa ce cвъpжeтe c „Бoгинятa“ и c нeйнaтa aбcoлютнa жeнcĸa eнepгия.Te ca aбcopбиpaни oт пpиpoдaтa и пopaди тoвa тpябвa дa ce изпoлзвaт c пoвишeнo внимaниe. Aĸo ce чyвcтвaтe oтpицaтeлнo нacтpoeн пo-дoбpe cвaлeтe пepлитe, зaщoтo тe щe aбcopбиpaт oтpицaтeлнaтa ви eнepгия.

Aĸo ce изпoлзвaт пpaвилнo пepлитe щe нaмaлят cтpeca и щe ви пoмoгнaт пpи бoлecти ĸaтo xипepтoния, глaвoбoлиe и изтoщeния.

Moжe дa cъчeтaвaтe пepлитe c дpyги cĸъпoцeнни ĸaмъни, ĸaтo диaмaнти, ĸoитo щe пpeчиcтят и щe yвeличaт eнepгиятa нa пepлитe или изyмpyди, ĸoитo щe paзceят нeгaтивнaтa eнepгия. Измивaйтe пepлитe чecтo, зa дa ce пpeзapeждaт.

Изненадай любимите хора с красив подарък за рожден ден или празник | Свети Валентин | 14 Февруари | 8 -ми Март |  Коледа | Нова година |

– ОЩЕ: Зад името над ВИЛЕРЖЕ© стои артистичната натура на Велислава Каймаканова – Ножарова. Декоратор, фотограф, и дизайнер на интериори. Бижута ВИЛЕРЖЕ© се предлагат единствено във виртуалното пространство. Може да направите избора и поръчката си, като пишете на лично съобщение във фен страницата (тук), е-мейл: [email protected] или директно през он-лайн магазина на адрес: www.vilerge.com  / натискайки бутон “добави в количката”.