Модерна малка къща седи като НЛО насред австрийските Алпи

12
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

от GreenTech.bg на 29/12/2013

За тези от нас, които обичат идеята за малките и уютните домове, но по-скоро биха наели такъв, вместо да си построят собствен, световният туристически сектор предлага изобилие от зашеметяващи микро-жилища под наем по целия свят. Тази многостенна модернистична „кабина“ край Лиенц, Австрия, предлага невероятна гледка към планината и незабравим интериорен дизайн.

Наречена е Ufogel (комбинация от “U.F.O” – което значи „НЛО“, и немската дума „vogel” – птица) и разчита на структура, издигната върху крака, което я кара да изглежда като извънземен кораб или птица, кацнала леко, с минимално въздействие върху земята.

С площ от 45 кв. м. компактната къщичка е изградена от дърво – лиственица – и облечена традиционно, но нейният интериор се отличава с изчистени, модерни линии и уютни кътчета, които ви канят да се отпуснете удобно или да се изкачите на горния етаж, където таванското помещение приканва към дълга дрямка.

Оборудвана с печка на дърва, малка кухня , баня с вана и отделна всекидневна и спалня (голяма родителска спалня и една малка стая, подходяща за деца) , къщата предлага дизайн, коийто впечатлява с умното и ефикасно застъпване на площите и използване на природната дневна светлина, по-специално с големите предни прозорци, разкриващи панорамна гледка към Тиролските планини.

 

Публикувано в Еколайф