Оферта за екскурзия с автобус 2015 Великден на остров Корфу – изживейте една мечта! – Туроператор Рад-Феста

1
Добави коментар
travelcho
travelcho

ID: 5006Великден на остров Корфу: изживейте една мечта!

Преглед

Описание
Великден на остров Корфу – изживейте една мечта!

Корфу, изумруденият остров е част от Йонийските острови, седемте острова, които се простират по продължението на бреговата ивица на основната територия на Гърция. Нюансите на синьо и зелено са цветовете на Корфу. Безкрайният пейзаж от маслинени дръвчета удивлява посетителите.

Продължава…

Дестинация
 Корфу ГърцияАдрес за контактиРАД-ФЕСТА – туроператор 044371000 ул. Христо Белчев 35 ет. 1СофияБългарияТелефон: +359 2 986 39 27Факс: (+359 2) 989 19 55Изложение

Описание
Великден на остров Корфу – изживейте една мечта!

Корфу, изумруденият остров е част от Йонийските острови, седемте острова, които се простират по продължението на бреговата ивица на основната територия на Гърция. Нюансите на синьо и зелено са цветовете на Корфу. Безкрайният пейзаж от маслинени дръвчета удивлява посетителите.

Дестинация
Едно от най-интересните места за честване на този голям Християнски Празник.
Хотелът е избран с местоположение в близост до града, за да не се изпусне нито една церемония !!!Дата: 10.04.2015-13.04.2015

Програма1 ДЕН 10.04.2015:
Отпътуване от София в 6:00 часа от Стадион Васил Левски по маршрут: Промахонас – Верия – Козани – Янина – Игуменица. От тук се взема ферибот до остров Корфу /1 час и 45 минути/. Пристигане на острова и настаняване в хотел SILVER BAY 3*- Kontokali. Свободно време. Всички туристи имат възможност да вземат участие в празничните шествия в града. През този ден от всички църкви, без Св. Пиридон, тръгват шествия – Епитафии, като най-тържествената е в 21:00 часа от църквата “Metropolitan”. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН 11.04.2015:
Закуска. Този ден трябва да се отдели за град Корфу, където се провеждат пищни Великденски тържества, чиято традиция датира от векове. Първото шествие започва в 9:00 часа с изнасянето на мощите на Св. Спиридон – Закрилникът на Корфу. Под съпровода на Филхармония и многобройни барабани, охранявано от моряци и предвождано от най-висшите свещенослужители на острова, то преминава по криволичещите улички на острова. В 11:00 часа градът се огласява от камбанен звън и островитяните започват да хвърлят от прозорците керамични съдове пълни с вода. След тази уникална церемония следва разходка из живописния град Корфу или време за кафе на ул. Листон – копиe на парижката „Риволи“ или обяд в някоя от прекрасните таверни.
Следобяд Панорамна обиколка на град Корфу – разглеждане на старата и новата крепост, аркадите Листон, двореца „Ахилийон“- лятната резиденция на Императрица Сиси, полуостров Канони и Мишия остров с беседа на български език. Обратно в хотела за отдих. В 23:00 часа отново в центъра на града – от църквата Света Параскева свещеник изнася запалена свещ – „Светлина“ и изведнъж всички улици се изпълват със запалени свещи. В 00:00 на главния площад се обявява официалното „Христос Возкресе“ и отново под съпровода на Филхармонията и камбанен звън следват всенародни тържества и фойерверки до 00:30 ч. Обратно в хотела, където следва ПРАЗНИЧНАТА ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ с козунаци, традиционната за Гърция супа „магерица“ и боядисани яйца. Нощувка.
3 ДЕН 12.04.2015:
Закуска. Сутринта може да се направи разходка из Корфу град, където още в 7:00 часа излизат свещениците на всички църкви на о-ва със символа на Възкресението и отново под съпровода на Филхармонията правят шествие. През този ден никой в Гърция не работи – ден на всеобщ, голям Празник. На обяд в хотела се организира ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с агнешки чевермета, узо, музика /DJ / и танци. Следобяд, по желание екскурзия до Палеокастрица – едно от емблематичните места на Корфу, на чийто бряг се е разхождал Одисей, пленен от красотата на острова. Посещение и на манастира „Света Богородица Палеокастрица“, датиращ от 1225 г. Според легендата, за да спаси своя храм от пиратите, Богородица вкаменила кораба им. Обратно в хотела. Нощувка.
4 ДЕН 13.04.2015:
Закуска. Отпътуване обратно за България: ферибот Корфу – Игуменица; Верия – Солун – София. Пристигане вечерта.Пакетна цена:

Цена на човек, за пакет, в лева

ЦЕНА

Цена на човек в двойна стая

430 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

299 лв.

Дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая

160 лв.

Единична стая

555 лв.

Цената включва:
– Транспорт с комфортен автобус;
– 3 нощувки със закуски и 1 обикновена вечеря в хотел Silver Bay 3*- www.acrosshotels.gr;
– ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела
– ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с чевермета, узо и танци;
– Панорамна обиколка на Корфу град и посещение на Двореца на Императрица Сиси с беседа на български език;
– Медицинска застраховка „Асистанс”с покритие 5000 евро /за лица до 5 г. над 64 години има доплащане/;
– Пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
– Водач през цялото пътуване;Цената не включва:
-Екскурзия до Палеокастрица – 10 € възрастен и 8 € дете до 11.99 г.;
– Входна такса на двореца Ахилийон – над 14 човека – 5 €;За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!!
За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 100 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включени застраховка и фериботен билет.МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на валидност по тях /.
– Лица до 5 год. и над 64 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 4.00 лв.
– Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.1. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД има сключена застраховка No 0703-190-2014-00005 ‘’ОЗК – ЗАСТРАХОВАНЕ’’ АД със срок 08.01.2015– 07.01.2016
2. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
3. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
4. Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 2,00% и 3,50% от стойността на пакета. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.