Консултации с мен

3
146
Добави коментар
Aidin
Aidin

Вие и вашето бебе сте уникална двойка майка и бебе. Ето защо и консултацията по кърмене е индивидуална, във вашия дом, за да се чувствате максимално спокойни и е съобразена с вашите конкретни нужди.

 

 

 

Първа консултация

Това е лична среща, на удобно за двете страни място или домашно посещение. Консултацията е полезна, ако искате да постигнете:

Приятно и лесно кърмене;
Вие и бебето да се чувствате удовлетворени;
Адекватно хранене чрез кърмене и наддаване;
Разрешаване на проблеми свързани с кърменето
Имате нужда някой да Ви посети у дома след изписването, за да обсъдите кърменето в първите дни и седмици.

При нужда, ще получите насоки за консултация с лекар специалист. А след консултацията, ще получите и мейл с обобщена информация за всичко, което сме обсъждали.

Домашното посещение е в рамките на 90 до 120 минути. Включва проследяване по телефон, както и изпращане по електронната поща на резюме от срещата и допълнителни материали в рамките на 3 работни. Цена:

50 лева за райони около метро или център;
60 лева за останалите райони или 50 лева при осигуряване на транспорт;
Извън Околовръстен път на София – по договаряне;
70 лева в почивни и празнични дни;

Насоки за успешна консултация. Добре би било часът за посещение да се уговори така, че да е минало не повече от 90 минути от последното хранене, ако то е било само с кърма или не повече от 120 минути, ако е имало и добавка от адаптирано мляко. Твърде гладните бебета, може да нямат търпение да засучат и да се хранят спокойно, а ако бебето Ви е току що нахранено, може да не иска да засуче отново или да спи по-дълбоко.

По време на консултацията.

Бебето и неговите потребности са с предимство – това означава, че когато настъпи момента за хранене, не бихме искали да се бавим. Стараем се в максимална степен да се съобразим с режима и темпото на бебето;
Ако към момента на консултацията бебето ви се дохранва, е добра идея да имате готовност да приготвите допълнително мляко;
Оценка на способностите на бебето да суче ефективно се прави като наблюдавам сукането на бебето на гърда и при нужда като му предложа свой пръст да засуче. За случая използвам медицински, нестерилни винилови ръкавици за еднократна употреба. Това става винаги под формата на игра и никога против волята на бебето;
Ако  имате записки за режима на бебето – брой напишкани и наакани пелени, количество на изцедена кърма, количество на адаптирано мляко или друго касаещо бебето, ще се радвам да ги видя и да ги обсъдим.
Ще говорим дълго – можете да си водите записки, да задавате допълнителни въпроси. Ще е добре да обсъдим бременността и раждането, здравословни проблеми при вас и бебето ви, които могат да имат отношение към кърменето;
За всичко, което касае домашното посещение, можете да се обадите по телефон и да обсъдим как би било най-удобно за Вас и Вашето бебе. Обърнете внимание и на тази статия  Кога и защо да потърсим консултант по кърмене

Моля, имайте предвид! Рядко мога да реагирам за среща в рамките на деня, в който сте се обадили. Ето защо, добре е да се обадите предварително за уговорка.

Консултация преди раждане. Предварителната информация и подготовка е помогнала на много майки да кърмят успешно своите деца. Консултацията преди раждане е или домашно посещение или среща на удобно за двете страни подходящо място. Консултацията е подходяща:

Ако очаквате бебе за първи път и бихте искали индивидуално внимание по въпросите, които касаят конкретно вас и вашите планове за раждане и отглеждане на бебето;
Ако сте имали трудности с кърменето на по-големите си деца;
Ако има вероятност бебето да се роди преждевременно;
Ако вие или вашето бебе имате здравословен проблем, който може да има отношение към кърменето;

По време на тази консултация обсъждаме промените, които настъпват в млечната жлеза още през бременността, преди и след раждането. Какво да очаквате от бебето си в първите дни и седмици, как протичат първите кърмения. Ще обсъдим също подходяща за вас поза за кърмене и оптимално добро засукване, а това е ключът към избягването на болката при кърмене. Ще си говорим за това и как се хранят кърмените бебета, какво и как да направите, ако кърмата не достига. Как да си помогнете в първите часове и дни и след раждането, различни варианти за действие.

Повторна консултация. Ако бихте искали да обсъдим промените, които са настъпили след първото посещение, тази консултация е за вас.

Цена:

30 лева за райони около метро или център;
40 лева за останалите райони или 30 лева при осигуряване на транспорт;
Извън Околовръстен път на София – по договаряне;

Тази консултация е възможна в рамките на 2 седмици от първоначалната.

Какво още:

Кърмене на недоносено бебе;
Поза, засукване, разранени зърна;
Недостатъчно наддаване;
Недостиг на кърма и дохранване;
Релактация –  възстановяване на спряна кърма;
Кърмене на бебе със здравословни проблеми – кърмене на бебе със цепната устна или небце; кърмене на бебе със вродено сърдечно заболяване, синдром на “Даун” или друго;

Безплатна консултация

Безплатните консултации са за по-общи въпроси в рамките на 10-на минути по телефон или като използвате формата за коментари в блога, касаещи предимно бебета над 3 месеца.

Моля обърнете внимание на Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните им данни