Formula1.bg – Новини

52
Добави коментар
overtaker
overtaker

Пилотът на Ферари Фелипе Маса разкри няколко дни преди финала на сезона във Формула 1 в Бразилия, истинската история за това, защо е разнасял храна и пици в боксовете на пистата „Интерлагос“, когато още е бил тинейджър. Тази неделя в най-важния ден от неговия живот, Маса се бори за титлата с Люис Хамилтън (Макларън-Мерцедес), но през 1999 година е имал съвсем различна роля в боксовете на пистата. Напоследък историята за първото посещение на Маса на „Интерлагос“ става все по-коментирана, a много наблюдатели са останали с впечатлението, че Фелипе просто е доставял пици по онова време. Маса разкри, че доставянето на храна е бил единственият начин, за да се сдобие с пропуск до бокса.

„Бившият ми шеф имаше верига от ресторанти в Сао Пауло и познаваше някои от хората в тима на Бенетон. Помолих го да ми намери пропуск, за да вляза в боксовете. Той ми каза, че ще ми намери пропуск до събота, но ще трябва да доставя на отбора всичката храна – паста и банани. Свърших тази работа разбира се и получих пропуск. Тогава бях на 17 години“, призна Маса. 

Тогава Маса се запознава и с главния готвач на Бенетон Феличе Гуерини, който в момента готви за Ферари.

„Тогава главен готвач на Бенетон беше именно той, а днес готви за нас. Казах му, че може би един ден ще се видим отново във Формула 1. Той погледна на момчето, което разнасяше храната и ми каза: „Добре, добре“.

Няколко години по-късно го попитах: „Спомняш ли си кой съм аз?“, а той ми отговори: „Не“. Тогава му обясних какво се е случило и двамата станахме много добри приятели. Сега и двамата работим във Ферари“, завърши обясненията си Маса.

ХАМИЛТЪН ИЛИ МАСА ЩЕ Е ШАМПИОН В БРАЗИЛИЯ АКО…

Прочетена: 467