Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Шкаф-купе – отличното решение

2
Добави коментар

By Bestfurniture On April 3rd, 2011

Оригинален шкаф-купе
Относително неотдавна мебелният  асортимент се попълни с нов предмет, който веднага заинтересува потребителя. Това е шкафът-купе.
Находката на  американските мебелисти толкова е обикновена и забележителна, че да не я използваме в наши дни става достатъчно сложно. Защо? Защото достойна алтернатива просто няма.
Достойнствата на  вградените мебели са очевидни: удобство, вместимост, практичност, надеждност, елегантност, оригинален дизайн ( разработен по ваш вкус).
Като допълнение на всичко това  такъв шкаф икономисва много място. Конструкцията позволява да го разположим  в такива места, където вратите на обикновения  шкаф просто не биха се отворили.
Интересен вариант на  такива мебели може да бъде използването на стените и таваните  в помещенияте като стени на шкафа. Това ще позволи да се икономисат  материали, а също така ще опрости сглобяването и при  случай необходимостта от  разглобяване.
Варианти за  осъществяване на  дизайнерските фантазии в  шкафовете-купе също са множество. На предния  панел може да се нанасят различни украси , рисунки. Красиво ще изглежда  например голямо огледало, което визуално ще увеличи пространството.
При производството на това изделие има  възможност да се  използват различни материали и цветови гами. При това и цената, разбира се ще варира.
Най-евтин вариант ще бъде шкафът от  метален профил. Алуминиевият шкаф ще излезе по-скъп, но затова пък и по-качествен. Оскъпяват конструкцията и специалните шумопоглъщащи, прахозащитни и противоударни детайли.
Фурнитурата се произвежда  в много страни, но по качество и  съответно по цена те  съществено се отличават.
Западноевропейските и американските производители на фурнитура биха се препоръчали  като най-скъпоструващи , но и качеството на  продукцията им е най- високо. Китайските и източно-европейските (Полша, Чехия,България, Румъния) мебелисти  правят своите стоки  значително по-евтино и по цена и по качеството на  изпълнението. Макар че както е  известно, могат да правят и скъпи вещи.
По такъв начин шкафът-купе е идеално компактен вариант за обновяване на  интериора на  вашето жилище на разумни пари.

Posted in Дизайнерски мебели и идеи |