Ботокс за коса. L’Oreal Professionnel представя първата запълваща косъма процедура

2
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Причините за дълбокото увреждане на косата могат да са различни – механично увреждане на косъма при разресване, химично увреждане при агресивно боядисване или обезцветяване на косата, агресивни техники на подстригване и стилизиране. Резултатът е увредена коса, понякога до сърцевината на косъма, без блясък, склонна към накъсване.

Увредената коса има нужда от сериозна професионална грижа за възстановяване на липсващата материя. L’Oréal Professionnel предлага нов подход за възстановяване на силно увредената коса Fiberceutic. Серията продукти е популярна сред фризьорите като “ботокс за коса” и прониква дълбоко в структурата на косъма, като реконструира увредените участъци.

Реконструиращото действие на процедурата се дължи на активната съставка ИнтраСилан-tm. Това е молекула, извлечена от стъкло. Притежава свойството да се втвърдява в сърцевината на косъма, като така пресъздава и реконструира вътрешната му структура. Ефектът е дълготраен. В резултат косата е възстановена, повърхността й е гладка и блестяща, с естествен обем. „Ботоксът“ за коса Fiberceutic се прилага под формата на серум и фиксираща ефекта грижа във фризьорските салони и като уплътняваща грижа за употреба у дома.

маска, серум и фиксаж за коса

Запълваща косъма процедура в салона

Запълване – серумът съдържа максимална концентрация от 10 % Интра-Силантм, която действа мигновено – в контакт с водата образува стъкловидна решетка и с хирургическа точност запълва увредените участъци на косъма. Нанася се на чиста и мокра коса като се втрива по дължината.

Фиксиране – върху серума се нанася фиксираща ефекта грижа, която се оставя да подейства 5 минути и се отмива.

Резултатът от запълващата терапия се запазва до 10 измивания с шампоан.

Увеличаване на ефекта – поддържаща грижа у дома

Ефектът се поддържа и след посещението в салона в домашни условия с използването на уплътняваща маска за фина коса с 8 % Интра-Силантм. Моментално възстановяване на вътрешността на косъма. Резултатът се увеличава с всяко използване на продукта вкъщи.

Крайният резултат е моментално реконструиране на косъма, естествен обем и тонизиране.