Котката на любовта – най-малката порода домашни котки – Блог [lapichki.com – Сайт за вашите домашни любимци]

60
Добави коментар
Caty
Caty

Котката на любовта – най-малката порода домашни котки Раздел: Котки Категория: Любопитно
  Сингапурската котка печели титлата „най-малка порода домашни котки в света“  – женските индивиди тежат едва 1800 гр. Както личи от името ѝ, нейното родно място е Сингапур. Като цяло това е рядко срещана порода, с изключение в островната държава. Там тя е известна като „Kuchinta“, което в превод означава котка на любовта.     
    Представителите на породата имат приятен характер. Те са интелигентни, любопитни, мили и нежни котки, които се привързват много към своите стопани и обичат игрите с тях. Единственото по-хубаво нещо от една сингапура… са две, три или повече сингапури! Веднъж щом се докоснете до нея, няма да можете без нейната компания! Тя е много социална – разбира се добре с децата и другите домашни животни у дома.
  Сингапурската котка има елегантно тяло, с добре оформена мускулатура. Козината ѝ е къса и мека на допир. Окраската е в сепия, с ясно изразен тикинг. Ушите са големи, със заоблени връхчета. Очите са кръгли и големи, със зелен, лешников или амбър цвят. Крайниците ѝ са къси и мускулести, а опашката е пропорционална на тялото.Поддръжката на козината е елементарна – достъчно е да се сресва от време на време. Продължителността на живота на представителите е между 12 и 15 години, а здравословното им състояние е отлично.
 
Източник:
www.cat-world.com
www.buzzle.comКлючови думи:сингапура, сингапурска котка, най-малката порода котки, котката на любовта
Сподели в:

Какво да правим ако котката ни затлъстее?

8 съвета за правилно хранене на котката

Хигиенни навици при котката

Добави коментар