ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ НА “ГОЛЕМИЯТ ИЗБОР ІІ” | Големият избор II

12
Добави коментар
Jany_sun
Jany_sun

Премиерът Бойко Борисов изпитва четиримата финалисти.

Часове ни делят от момента, когато България ще избере за втори път своя млад лидер. Тази вечер точно в 21 часа на живо по БНТ започва финалът на предаването “Големият избор”. Още в първите минути ще стане ясно кои 4 от оцелелите 8 участници Голямото жури е определило за финалисти.

Кандидатите, които ще се борят за победата, ще се премерят сили в общ дебат, а след това всеки от ще аргументира и агитира за идеята, с която е влязъл в предаването.

Неудобните въпроси този път ще задават премиерът Бойко Борисов, писателят филолог Боян Биолчев и шефът на Съюза на актьорите Христо Мутафчиев.
Бойко Борисов е министър председател на България от 2009г. Завършил е факултета “Противопожарна охрана” на Академията на МВР в Симеоново. Дългогодишен състезател, треньор на националния отбор и международен съдия по карате. От 2001 до 2005г. е главен секретар на МВР. През 2005г. е избран за кмет на София и остава на този пост до лятото на 2009-та, когато оглавяваната от него партия ГЕРБ печели парламентарните избори и той става министър-председател.

Професор Боян Биолчев е филолог, писател и сценарист. Ректор е на Софийски университет “Св.Климент Охридски” от 1999г. до 2007г. Автор е на повече от 20 белетристични книги. Негови романи и разкази са преведени на няколко европейски езика. Сценарист е на 6 игрални и 2 документални филма. Сред най-известните му книги са: “Очите плачат различно”, “Сатурнов кръг”, “Държавата Урария”, “Сладко нищо”, “Мираж под наем”, “Градината на чичо Блум”, “Амазонката на Варое”.

Христо Мутафчиев е председател на Съюза на артистите в България. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев. Сред паметните му изяви в театъра са ролите в “Хъшове”, “Макс и Мориц”, “Ромео и Жулиета”, “Таня, Таня”, “Пансион за кучета”. Той е любим актьор на телевизионните и кино зрители в “Клиника на третия етаж”, “Дунав мост”, “Църква за вълци”, “Огледалото на дявола”, “Светът е голям и спасение дебне от всякъде”.

Финала на “Големият избор” може да гледате на живо и в интернет от тук. Очакваме коментарите ви във форума на сайта и във  фен страницата ни във Facebook .

Още по темата:

УЧАСТНИЦИТЕ В “ГОЛЕМИЯТ ИЗБОР ПРИ ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ”
ГЛЕДАЙТЕ “ГОЛЕМИЯТ ИЗБОР” НА ЖИВО И В ИНТЕРНЕТ
Големият избор ІІ – Жури
МЛАДИ ЛИДЕРИ В КРИЗА
МЛАДИТЕ ЛИДЕРИ И МЕТОРИТЕ ИМ ТРЕНИРАТ ЗА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ -4