Хазал Кая – Нихал я направи звезда | bgbezgranici.com

10
Добави коментар
ditadita
ditadita

С ролята на Нихал в „Забраненият плод“ 20-годишната сега Хазал Кая стана звезда. Миньончето, високо само 158 см, което нямаше 18 години в началото на снимките, привлече вниманието на зрителите с добрата си игра и неподправена красота, а прическата и тоалетите й две години даваха тон на тинейджърската мода.
Зад гърба си тя има участия като гост в няколко сериала и една главна роля в познатата на българските зрители телевизионна поредица „Ангел пазител“.
Хазал е родена на 1 октомври 1990 г. в южния турски град Газиантеп. Родителите й са адвокати. Като всички малки момиченца Хазал учи езици, музика, балет.

Още на четири години и половина й връчват цигулка, на която свири седем години.От съвсем малка тя решава да стане актриса. Винаги, когато гледа филм, си преставя, че самата тя е на екрана.
Първата стъпка към актьорската професия прави, докато учи в италианския лицей в Истанбул, като започва да взима уроци в театралната школа на известната Айла Алган. На 16 години се снима като гост-актьор в няколко сериала, след това идва първата главна роля в младежкия сериал „Ангел пазител“.
Играта й в ролята на младо момиче, загубило близките си при голямото земетресение през 1999 г., прави впечатление и така става част от звездния екип на „Забраненият плод“ заедно с големите актьори Небахат Чехре (Фирдевс), Селчук Йонтем (Аднан), Зерин Текиндор (мадмоазел) и нашумелите Къванч Татлъту (Бехлюл) и Берен Саат (Бихтер).
През двете години на снимки животът на Хазал се развива паралелно с този на героинята й Нихал. И двете завършват училище и стават студентки. От 2009 г. Хазал е студентка по актьорско майсторство в истанбулския университет Билги.
Младата актриса харесва героинята си от „Забраненият плод“ , макар че двете много не си приличат. Май единствената ни обща черта е чувствителността, казва Хазал, която обаче оправдава силните емоционални реакции на Нихал с това, че е останала сираче и се чувства като майката в къщата.
В живота Хазал не харесва мъже като Бехлюл, а предпочита по-сериозни и стабилни партньори.
Тя разказва, че докато бил излъчван сериалът, се сблъсквала с неприязънта на младите момичета заради любовта на Нихал към Бехлюл. Дори един ден докато чакала майка си пред входа на един магазин, едно момиче й просъскало: „Стой далече от него“. Други пък искали да ги запознае с Къванч. „Той е много добър човек, научих много от него по време на снимките и за живота, и за актьорската игра. Смятам го за член на семейството ми, за мой по-голям брат“, казва младата актриса за своя известен колега Къванч Татлъту.
Той от своя страна казва за Хазал, че е впечатлен от ума й, от това колко много знае за възрастта си, от решимостта й. „Отношенията ни са като на брат и сестра. Надявам се пак да играем заедно“, добавя той. Хазал е впечатлила силно и другите си колеги от екипа на „Забраненият плод“.
„Харесвам у Хазал независимостта, непосредствеността й, способността й два дни да спори с мен за някой филм“, казва Берен Саат.
„Хазал заразява с енергията си. Тя е много весела, а същевременно зряла, с нея може да говориш на всяка тема, но най-важното, тя е изключително лоялна“, описва я Селчук Йонтем.
Майка й Айшегюл Кая, която е и мениджър на Хазал, казва за дъщеря си: „Научих много от нея. Благодарна съм й. Бог ме обича. Да имам толкова талантлива, умна и красива дъщеря е благословия“.
Самата Хазал смята, че прекалено много се контролира и се мъчи да преодолее това. В свободното си време обича да гледа филми с приятели и да чете книги. Предпочита философската литература, а любимите й книги са „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент Екзюпери и „Сидхарта“ на Херман Хесе, която препрочита всяка година.
Любимият й танц е тангото. От четири години взима уроци. Обича хубавата музика. Не минава ден без да слуша песните на Бьорк. Има хубав глас и ако не беше станала актриса, би искала да бъде солистка на рок група. Винаги когато има въможност, се занимава с пилатес.
Славата срещна Хазал с първата й голяма любов – фотографът Джахит Баха Парс, който засне миналия август сесия с нея за известно списание. Двамата все по често се появяват заедно на публични места, а според медиите с посредничеството на Хазал Джахит е бил нает да направи рекламните снимки за новия сериал, в който участва младата звезда.