9 основни причини, поради които никога няма да направите пари от покер – Част 2

7
Добави коментар
Lady123
Lady123

9 основни причини, поради които никога няма да направите пари от покер – Част 2

June 6th, 2011
Автор: admin

В първата част на тази статия нахвърлихме няколко от основните причини, поради които никога няма да направите пари от покер. Сега ще допълним картинката с още четири точки, които трябва да имате предвид, ако искате да направите кариера като играч.

6. Банкрол мениджмънт

Играете ли често покер на лимити, за които имате 2-3 бай-ина? Ако отговорът е да, то значи имате сериозен проблем с банкрол мениджмънта и трябва да започнете да спазвате стриктните правила, които ви предпазват от банкрут. Причината е една: Ако фалирате, няма да има с какво да играете покер! Доста очевидно, нали?

Започнете с минимум 20 бай-ина за нивото, на което играете, за предпочитане дори 30. Това означава, че ако искате да играете на лимити $0.5/$1 и се придържате към правилото, то тогава следва да имате $3,000 в сметката си. Ако банкролът ви е по-малък, е редно да се смъкнете на $0.25/$0.50 или по-ниско ниво, докато достигнете нужната сума.

7. Подбор на игрите

Това обикновено не е проблем за начинаещите, тъй като игрите на micro и low лимитите са доста лесни и подборът на масите не е толкова важен, за да спечелите. Нещата обаче се променят, когато достигнете нива от $1/$2 и нагоре. Тогава трябва да се научите да ставате от масите, ако играта е лоша (няма да направите профит от нея) или просто да не играете, ако не може да намерите подходящи противници.

Изкушаващо е да продължите, докато губите, за да се избиете, но това е точно противоположното на това, което трябва да направите, за да сте печеливш играч. Поставете си „лимит на загубите“ (примерно 3 бай-ина) и след като го достигнете, починете си малко, докато се успокоите психически.

Когато печелите пък трябва да играете по-дълги сесии заради имиджа си на масата. Благодарение на него ще печелите повече потове и като цяло ще имате по-голям успех. Ако имате „лош“ имидж, другите играчи ще се пробват срещу вас в опит да ви тилтнат, ще ви блъфират по-често в трудни ситуации, което ще намали значително възможността ви за печалба.

Така че играйте умно, станете, когато не ви спори играта и продължете сесията, когато печелите и другите са по-склонни да ви предадат някой пот без бой.

8. Надиграване

Това е много често срещана грешка в днешните игри онлайн, тъй като играчите са параноични, че някой постоянно се опитва да ги блъфира и са склонни да платят с много широк рейндж. Този факт работи срещу слабите агресивни играчи, тъй като те блъфират прекалено много и мислят, че и другите играят така.

Ако пуснете в игра един лууз параноичен играч срещу добър мислещ такъв, то тогава първият почти винаги ще губи, тъй като мислещият играч ще се адаптира към стила му и ще го използва срещу него.

Това е още една причина да играете тайт и солиден покер в днешните игри. Когато научите нещо ново, прибавете го към арсенала си, но не започвайте да плащате рейзове с 9-4 от един цвят с мисълта, че можете да надиграете всеки и ще направите кола си печеливш.

Избягвайте да се надигравате с противниците си с маргинални ръце, тъй като е много вероятно да излезете губещ от битката.

9. Не се адаптирате

Не може да си позволите да играете механично, ако искате да спечелите добри пари от покер. Играта е срещу хора, което означава, че трябва да може да се адаптирате към стила им, за да спечелите.

Ако някой играе много лууз, вие правите нужните настройки, например залагате повече за валю. Трябва да се научите да се справяте с всички типове играчи, а тази мъдрост идва с опита (или ако накарате някой да ви я сподели).

Надяваме се, че тези редове са ви помогнали по някакъв начин да разберете, че ако имате пропуски в играта, трябва незабавно да предприемете нещо, за да ги премахнете.

Успех по масите!

Ако искате да научавате първи всичко най-интересно от света на покера и във фейсбук, станете част от нашето покер общество само с един клик: