Възходът на планетата на маймуните / Rise of the Planet of the Apes

30
Добави коментар
biliana
biliana

Възходът на планетата на маймуните / Rise of the Planet of the Apes е предисторията на първия филм.Действието се развива в наши дни и сякаш е едно предупреждение до къде могат да стигнат експериментите ни.

Джеймс Франко влиза в ролята на учен, който се опитва да намери лек за Алцхаймер, като за целта експериментира върху животни. Един от тестовите му екземпляри обаче – шимпанзе на име Цезар – изненадващо увеличава интелекта си и Франко решава да го изведе от лабораторията и да го скрие у дома си, за да го предпази от останалите доктори.По този начин той изиграва главна роля в последвалите събития ,които ще доведат до отнемането на господството на планетата от хората.

Специалните ефекти са дело на студиото работило по ефектите на Аватар така че би трябвало да останем без дъх докато наблюдаваме стотиците маймуни ,които ще залеят кино екраните.
Гелдай трейлъра на Възходът на планетата на маймуните / Rise of the Planet of the Apes

Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика

Продуцент: Питър Чернин, Дилън Кларк, Аманда Силвър, Рик Джафа

Сценарист: Аманда Силвър, Рик Джафа

Режисьор: Рупърт Уайът

Актьори: Брайън Кокс, Джеймс Франко, Фрида Пинто, Дон Чийдъл, Анди Серкис, Джон Лайтгоу

Възходът на планетата на маймуните / Rise of the Planet of the Apes се очаква да се появи по родните кина на 05.08.2011 ,като световната премиера е ден по рано.