myPR.bg – прес съобщения и PR новини

3
Добави коментар
mypr
mypr

13 Юни 2011г.

NewBiz стартира като проект преди по малко от месец с амбицията да успее да обедини начинаещите и успешните предприемачи във Варна и региона в името на успешните бизнес отношения.

Младите предприемачи участват в реални проекти, които поставят на изпитание предприемаческите им умения, докато опитни бизнесмени ги напътстват и направляват.

Организаторите желаят да възродят традициите за предаване на професията от майстор на чирак и чрез опита, който участниците ще придобият по реален бизнес проект, стартиращите предприемачи да имат възможността да се научат как се създава и как се управлява реален бизнес.

„Липсата на практически занятия по водене на бизнес сред младите хора ги излагат на финансов риск, когато решат да стартират собствен бизнес,” споделя Александър Желев, главен координатор на проекта. „Знаете ли, че според статистиките 80% от новите фирми фалират през първата си година на съществуване? От тези, които минават едногодишната бариера, през следващите 5 години 80% също фалират. Така, бизнес картината става печална, защото едва 4% от фирмите или едва 4 фирми от 100 минават през 6-годишния филтър след своето стартиране. Проблемът е, че на начинаещите бизнесмени им липсва практика. Липсва приемственост в бизнеса. Българските университетите дават все още единствено теоретични познания. Майсторите-предприемачи нямат чираци и калфи, на които в практиката да предадат знанията и опита си.”

Поканени са 9 лектора. Сред тях е и Красимир Узунов, собственик на Интерсервиз Узунови АД, Димо Атанасов, собственик на клуб Vintage 33, Георги Христов, собственик на Рудистрой Инвест ООД.

На сайта на събитието, както и на специално създадените страница във Facebook и Twitter канал, всички заинтересовани лица ще имат възможност да получават информация за програмата, както и всички други новини, които ще съпровождат периода на регистрация.
NewBiz бизнес форум за начинаещи предприемачи ще бъде открит на 18 юни от 10:00 ч. Форумът ще продължи и на 19 юни. Мястото е ДКС, Варна, зала Палас прес (Варна прес).

Регистрациите започнаха. Цената на билета за всички присъстващи е 25 и 35 лв. В продажба е пуснато ограничено количество промоционални билети с отстъпка. Цената на промо билетите е 20 лв.

За регистрация и допълнителна информация, посетете сайта на събитието: http://newbiz.pro , а също така фейсбук групата: www.facebook.com/NewBizPro

Лице за контакти:
Александър Желев
NewBiz Project
[email protected]
www.facebook.com/NewBizPro
www.newbiz.pro
Тел. 089-893-5253