imotite.com : Камината – едно добро решение

16
Добави коментар
TinaSV
TinaSV

Поставянето на камина, може да промени облика на всеки един дом. Представи си удоволствието да почетеш книга сред звуците на пламтящия огън, да изпиеш чаша вино с любимия човек и да се насладиш на красотата на играещите пламъци. Да, камината може да се превърне в акцента на всяко едно помещение.

Независимо дали живееш в къща или апартамент, камината би създала уют и топлина в жилището ти. Ако си се замислил за това или вече си взел решение да се сдобиеш с камина, ето малко пояснения относно различните видове камини, които се предлагат на пазара.

Камини, които работят с дърва Това са камините, които помним от деца. Те са изключително красиви, а пукането на горящите дърва е несравнимо. Камините, работещи с дърва също имат разновидности..

Зиданите камини са най-трудни и скъпи за изграждане. Необходимо е наличието на комин, който трябва редовно да се почиства. Пепелта от изгорелите дърва също се премахва редовно с помощта на лопатка. Освен че изискват грижи по поддръжката, тези камини бавно затоплят помещението, тъй като голяма част от топлината се губи през комина.

Друг вид камини, които работят с дърва са така наречените камини печки .

Те се състоят от три части, лесни за сглобяване. Поставят се по-лесно и заемат по-малко място. Вратите на камината са направени от огнеупорно стъкло. Развиват по-висока температура и затоплят по-бързо помещението, в  което се намират.

Камини на газ Камините, работещи на газ, все още не са особено популярни у нас. Те обаче са изключително удобни и компактни. Могат да бъдат с комин или без. Тези без комин, можеш да поставиш във всяко едно помещение на дома. Запалването им става чрез натискането на възпламенителен бутон. Не опушват жилището и не замърсяват въздуха.

Електрически камини Те са изключително лесни за монтиране. Няма нужда от комин или вентилационен отвор. Затоплят бързо помещението и не отделят пушек. Запалването им става с помощта на дистанционно управление.

Ти най-добре можеш да прецениш, кой тип камина е най-подходящ за твоя дом.

Ето някои места, където можеш да разгледаш и да получиш консултация от специалист:

kamini-eurostandart.com

kamini-eurocenter.com

kamini-nominal.com

milenium-bg.com

kaminiaurora.com

sekasta.com

И още нещо за камините на blog.imotite.com