Козметично студио Бургас – Tea House

2
Добави коментар
neovin
neovin

Threading Оформяне на вежди с конец

Премахването на излишните косъмчета с конец е депилационна техника с индийски произход, макар и широко прилагана и в други държави от Близкия изток. Обезкосмяването с конец е техника, която ефективно се прилага не само при оформяне на вежди, но и при други части на лицето и тялото.

Threading e техника, която представлява спираловидно усукване на конец, обикновено памучен, в две нишки до оформянето на триъгълник. Тези две нишки “захващат” линия косъмчета и ги отскубват, създавайки права, гладка линия и форма на веждите.

Прилагането на техниката е удачно при коригиране на т.нар една вежда, повдигане на свод на вежда, оформяне и почистване на веждите. Тъй като косъмчетата се отстраняват от корен тази процедура се съотнася към дълготрайните техники. Противоположно на скубането с пинцета или т.нар кола маска(wax), конецът премахва цял ред от косъмчета наведнъж, което прави процедурата по-бърза и по-безболезнена. Почистването на веждите с конец не предизвиква характерните зачервявания като при колата и депелатоарните кремове. Процедурата e препоръчителна при по-чувствителна кожа или кожа предразположена към акне!

Етапите на threading са следните:

Процедурата започва с премахване на нежеланите косъмчета между двете вежди и т.нар почистване  на вече порасналите излишъци под и над веждите. Всяка предпочитана от вас форма, дължина и плътност може да се постигне при професионално прилагане.

Ако сводът на веждата е прекалено висок, което изостря изразителността на погледа, основата на свода се попълва с молив за вежди  и се премахват косъмчетата от най-високата му част. В случай, че сводът на веждите е от нисък тип, което води до посърналост и тъжно излъчване, се отстраняват косъмчетата от най-долната му част и желаната извивка се попълва с молив за вежди.

Оформяне на вежди с конец

5 лв.

15 мин.

Горна устна/конец/

2 лв.

5 мин.

Оформяне на вежди с пинцета

4 лв.

15 мин.

Боядисване на вежди

4 лв.

10 мин.

Боядисване на мигли

7 лв.

10 мин.

Време за мен Продукти