Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Slackline (Ходене по въже)

9
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Slackline може да се практикува във всеки парк, като единствено ви трябват 2 хубави прави и здрави дървета на подходящо разстояние с трева под тях!
Ходенето по въже е много приятно и отпускащо занимание, като единствено първите 2-3 пъти трябват повече усилия, докато се свикне. Най-трудно е да се отпуснат всички мускули, защото стегнатият мускул трепери и цялото въже започва да трепери!
Спорт за добър баланс. При slacklining-а се използва найлонова лента, закачена във въздуха за две точки. Дисциплината се различава от класическото цирково ходене по въже, по това че тук въжето не е натегнато, а е динамично и се разтяга и подскача във въздуха като гумено. Според сръчността и уменията на практикуващия то може да се натяга на различни степени.  Различната лонгацията, която се получава от това, позволява изпълнението на различни номера и каскади. Самото то е плоско, което помага на ходещия отгоре му, да не се пързаля настрани, както това става при заобленото въже.  
Стилове на slacklining
►Urbanlining-градски slacklining съчетава всички различни стилове на slacklining. Това се практикува в градска зона, например в градските паркове и по улиците. 
►Tricklining-е най-честият тип на slacklining, защото може да бъде създадена между почти всеки две сигурни точки, извършва  се tricklining ниско до земята, и като такава, тя е също често се нарича „lowlining.“
►Waterlining-е просто slacklining над водата. Това е идеален начин да научите нови трикове, или просто да са по-забавно. Общи места, за да се създаде waterlines над басейни, езера, реки, потоци, между стълбовете на кея или железопътна линия, и лодка докове.
►Highlining-е slacklining на големи разстояния над земята или водата
►Йога slacklining- заемат се традиционните йога пози и се придвижва по slackline.
►Freestyle slacklining-свободен
Fitness & Health lifestyle