Valentino: Haute couture есен-зима 2011-2012 » Моден свят

3
Добави коментар
svetla58
svetla58

Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли създадоха приказна колекция за Valentino. Манекенките се носеха като горски феи по подиума с ефирните тоалети на марката. Усещане за романтика, елегантност и абсолютна класа, уловени с лекота – такава за нас е колекцията на модната къща.

В котюр колекцията на марката забелязваме както по-ефирни, така и по-тежки платове. За фееричността и изяществото в роклите допринасят тюл, шифон и сатен, кадифето гали сетивата, а туидът при връхните дрехи създава строг силует.

Прозрачните материи в дългите рокли, деликатно и естетично загатват женската голота. Приказните тоалети са декорирани с бродерии и камъни, създаващи допълнителен блясък и шик. Женствеността е подчертана и от разнообразните подходи към кройката на деколтето – затворено, V-образно, падащо и дори допълнено с нежна пандела.

В контраст с ефирните модели дизайнерите внасят готическа нотка чрез дълги черни рокли от кадифе. Страстното червено в някои от роклите е перфектен акцент към класическата цветова палитра, която изгражда котюр колекцията.

По отношение на тенденциите при макиажа, от марката залагат на естествената женственост. Жената на Valentino е нежна, със семпъл грим, който подчертава натуралната й красота.

Автор: Делица Цонева