Как да изберем правилният червен цвят? | Felisima.com

44
Добави коментар
felisima
felisima

Феерично червената коса е нещо, което Холивуд обожава през всички тези години. Джулия Робъртс, Никол Кидман, Бет Мидлъри Даян Кийтън са няколко от многото червенокоси жени, които стават популярни. В днешни дни, талантливи актьори като Линзи Лоън, Дебра Месинг, Сюзън Сарандън и Кирстен Дънст (в Спайдърмен) са някои от многото, които ни карат да се захласнем по този прекрасен цвят отново.

От ягодово русо до натурално русо, медно или тъмно и наситено, има толкова много червени цветове, които ни изкушават и изглеждат толкова свежи, но как да изберем кой точно цвят би ни подхождал? Ето няколко съвета за това:

– Всеки може да носи някакъв цвят на червеното. Някои цветове изглеждат натурални, а други са прекалено наситени.

Един от най- простите съвети е да промените стила си на гримиране, след като се превърнете в червенокоса. Едно от най- важните неща след като изберете кой цвят на червеното ви отива е да намерите правилното червило, което ще се съчетае.

– Имайте предвид, че синьо-червената коса или много червена на цвят коса не съществува в природата. Тези цветове са страхотни и могат да бъдат много ефектни, но няма да изглеждат натурални никога.

Всички червени, които са натурални и биха отивали на доста от хората са медно- червените нюанси. Така, че ако искате цветът ви да бъде натурален, изберете медно- червен цвят като варирате в избора си между златисто ягодово до медно или наситено червено- рижаво.

– Ако сте решили да промените изцяло цвета на косата си към червено, докато се консултирате с фризьори си, разгледайте снимки на различни цветове на червеното, защото често хората имат различни разбирания и възприятия за червеният цвят.

Снимката ще бъде гаранция, че и двамата имате предвид един и същ нюанс на червеното.

– След като изберете нюанса на червеното, което ви харесва, то след това трябва да определите какъв е цветът ви в момента и дали ще се наложи да го изсветлите или потъмните.

След като изберете цвета си, поговорете за грима и за цветът на дрехите, които носите най- често, за да успеете да изградите нова визия за себе си.

– Червеният цвят се отмива и избледнява много по- бързо от другите цветове. Причината е, че молекулите на пигмента на червеният цвят са едни от най- големите, което затруднява косъма да ги задържи за дълго време.

Ключът е в това, да промените козметиката си за коса и да изберете продукти, създадени специално за червена или боядисана коса.

Една от най- честите грешки на много хора е, че изчакват цветът да се отмие или избледнее напълно и тогава се опитват да го съживят. Ще откриете, че програмите от продукти, за запазване цвета на косата са доста успешни,но трябва да ги изполвате от първият ден в който сте червенокоса и постоянно да поддържате косата си.

– Друг начин да сте сигурни, че цветът ви ще бъде дълготраен е да попитате колориста си кой цвят използва.

Различните марки професионални бои, има специални цели червени серии за коса, които са направени, за да издържат повече, като пигментите на цвета са съединени в молекули и така са по- устойчиви.