Щури, научно доказани неща, които най- вероятно не знаеш

8
Добави коментар
kocet
kocet

….

1. Можеш да хипнотизираш пилета Всяко пиле, може да бъде поставено под хипноза по един елементарен начин, за който в никакъв случай не ви трябват три висши по медицина. Това, което трябва да направите е да задържите главата на животното притиснато наравно със земята, след което е пръчка или дори пръст да начертаете линия,започваща от човката на пилето и продължаваща напред, срещуположно на тялото му. Ако опитът ви е бил успешен, животното ще остане неподвижно от 15 секудни до 30 минути, взиращо се в начертаната линия.

2. Съществува понятие като „смъртоносна ерекция” Този тип ерекция бива наричана още „ангелски похот”. По време на живота, изпомпването на кръвта от сърцето осигурява сравнително равномерното й разпределение до всички кръвоносни съдове в човешкото тяло. След като този механизъм спре да функционира, единственото, което действа на движението на кръвта е гравитацията. В подобни случаи, кръвта се установява в най- ниската точка на тялото, като причинява оток или подуване.

3. Ръката ви може да има свой собствен живот Alien Hand Syndrome (или синдромът на д-р Стрейнджлъв) е необичайно неврологично заболяване, при което една от ръцете на засегнатия изглежда, че върши неща, които не са съгласувани с него. AHS е най- добре документиран в случаите, когато лицето е с хирургически отделени две полукълба на мозъка – процедура, която най- често се използва в тежки случаи на епилепсия.

 4. Не се смейте прекалено много – това може да ви убие! „Фаталното веселие” може да доведе до смърт в резултат на твърде много смях. През Трети век преди Христа, гръцкият философ Chrysippus, умира от смях, след като видял магаре, което ядяло смокини… ( колкото и да не ни се струва смешно, той явно е имал други виждания по въпроса ).

На 24 март 1975г. Алекс Мичъл, 50- годишен зидар от Лин Кинг, умира също в следствие на смях, докато гледал епизод от сериала”Goodies”. Според съпругата му, която била свидетел на случилото се, Мичъл не бил в състояние да спре да се смее на сцена, в която Тим Брук – Тайлър, облечен като шотландец, опитва да се защити с набор от гайди от психопатски черен пудинг. След двадесет и пет минути непрекъснат смях, Мичъл се отпуснал на дивана и починал от сърдечна недостатъчност. По-късно, неговата вдовица изпратила писмо на “Googdies” с благодарности, че са направили последните мигове от живота му толкова приятни.

5. Оръжие, което може да ви превърне в гей „Гей бомба” е неофициално име за несмъртоносно химическо оръжие, което изследователската лаборатория на американските военновъздушни сили произвеждали. Химическият състав съдържал силен афродизиак, който пуснат над вражеските войски, може да предизвика хомосексуално поведение сред войниците.

6. Мъжете могат да кърмят Феноменът на мъжкото кърмене, можел да се появи в случаи, в които мъже използват медикаменти, които се използват за стимулиране на млечните жлези. Най- често се среща при мъже, лекувани от хормонални разстройства или такива, които биват лекувани от рак на простатата. Лактацията може да бъде предизвикана също така и чрез продължително масажиране и стимулиране на гърдите, както и смучене на зърното за продължителен период от време ( месеци ).

7. Бъркането в носа и изяждането на съдържанието му, може да бъде здравослевно Mucophagy – буквално преведено „ядене на слуз”. Някои изследвания показват, че това може да бъде естествена и дори здравословна дейност, при която храносмилателната система се среща с различен вид бактерии, живеещи в носа, като по този начин организмът укрепва имунната система.

Дааа бе, да! И така да е … ще пропуснем ! 🙂

20/07/2011