Ваканция в Мексико – тема за Мексико – Idi.bg

60
Добави коментар
diamant
diamant

Вижте една селекция от най-добрите морски курорти и най-красивите градове в Мексико.

Акапулко

   

Акапулко е пристанищен град на Тихия океан в мексиканския щат Гереро. Ако обичате лудия нощен живот и невероятно красивите плажове този курорт е точно за вас. Заради близостта си до Мексико сити, Акапулко е любима уикенд дестинация за жителите на столицата.  Най-подходящото време за посещение е пролетта.

Канкун

   

Канкун е крайбрежен град в мексиканския щат Кинтана Роо на полуостров Юкатан. Фактът, че това е най-посещаваният курорт в страната (средно 3 милиона туристи на година) не е случаен –  луксозните хотели, прекрасната крайбрежна ивица, многото археологически останки от времето на маите се преплитат, за да направят това място мечтана дестинация за всеки, който обича да се забавлява.

Гуадалахара

   

Гуадалахара е вторият по население град в Мексико. Многото исторически забележителности и впечатляващи музеи съжителстват с традиционната архитектура и изящните паметници, които представят 500-годишната история на града. Притегателна сила за чуждестранните студенти е несекващият културен и интелектуален живот, който кипи в околността. От Гуадалахара тръгват два основни мексикански символа – мариaчите и текилата. 

Гуанахуато

   

Гуанахуато е столица на едноименния щат в Мексико, разположен в централната част на страната. Населението му наброява около 80 хиляди души. Градът има своето място в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Гуанахуато в миналото е бил известен със сребърните си мини. Градът взема дейно участие  в мексиканската война за независимост. За туристите интерес представляват многото сгради, които са образци на барокова и неокласическа архитектура. Една от топ атракциите в  Гуанахуато е Музеят на мумиите.

Хуатулко

   

Заливите на Хуатулко (Bahias de Huatulco) се простират на 20 мили по протежението на тихоокеанския бряг на Мексико. Деветте залива, които образуват курорта Хуатулко, предлагат много възможности за туристите: Танголунда е известен с внушителните си хотелски комплекси; Санта Круз се слави с тихите и спокойните си води, а  Ла Ентрега е идеалното място за плуване с шнорхел заради кораловия риф. Освен с красивите си плажове,  Хуатулко  предлага на туристите си и изумителни природни феномени. 

Икстапа

   

Икстапа е луксозен курорт, разположен на мексиканското крайбрежие на Тихия океан, на 260 км северозападно от Акапулко. Тук хотелите са учудващо високи, голф игрищата са навсякъде, а дискотеките работят цяла нощ. Ако желаете да избягате от бурния ритъм на живот, посетете съседния град Зихуатанейро, разположен само на 6 км от Икстапа. Той е рибарско селище с калдъръмени улички и нескъпи ресторанти.

Лос Кабос  

Лос Кабос е общото название на два мексикански града –  Кабо Сан Лукас и  Сан Хосе дел Кабо. Разположена на края на полуостров Баха, тази местност предлага много атракции  и приказна природа.

Мазатлан /Перлата на Тихия океан/    

Мазатлан е мексикански курорт, разположен на крайбрежието на Тихия Океан, в щата Синалоа. Комбинацията от златни плажове, пулсиращ нощен живот, възможността за практикуване на водни спортове и красивата природа, прави Мазатлан желана дестинация от много туристи. Ежегодният карнавал в града е един от най-големите и пищните празници в Мексико.

Мерида    

Мерида е един от най-оживените градове в Мексико, за което спомага и разположението му на полуостров Юкатан. Струва се да се види заради красивите колониални сгради, разположените наблизо археологически останки от времето на маите и юкатанската кухня. Мерида е културната столица на Мексико.

Мексико сити   

В миналото Мексико сити е бил главен град на ацтеките, по-късно и столица на вицекралство Нова Испания. Днес градът е притегателен център за много туристи. Потопете се в неповторимата атмосфера, която създава.

Морелия    

Морелия, в миналото известен под името Валядолид, е град, открит от първия вицекрал на Нова Испания – Антонио де Мендоса. Именно той подтиква знатните испанци да се заселят там и заради тяхното присъствие в продължение на векове, градът е добил сегашния си облик – грандиозни, но в същото време елегантни сгради. Морелия е родното място на мексиканския борец за свобода  Jose Morelos de Pavon. Градът активно участва във Войната за независимост – войските, предвождани от  Jose Morelos de Pavon, тръгват от Морелия и се отправят към Мексико сити. След като Мексико извоюва своята независимост, Валядолид е прекръсен на Морелия, в чест на  Jose Morelos de Pavon

Оаксака

   

Оаксака е град в южната част на Мексико, живописно сгушен в подножието на планината Сиера Мадре. Оаксака е бил населен още в древността, а първите испански племена пристигат тук през 16 век.  Многото забележителни църкви в града са дело на доминикански монаси.

Пуебла    

Само на 2 часа път от Мексико сити е разположен град Пуебла, който се отличава с колониалната си архитектура, вкусната храна и впечатляваща история. Именно този град е станал свидетел на битката при Пуебла на 5 май 1862 година, когато мексиканците разбиват френската армия. Най-голямата атракция на града е разположеният наблизо парк-сафари.

Такско    

Такско е малък град, разположен на 2 часа път от Мексико сити. Известен е като сребърната столица на Мексико. За града са характерни еднотипните варосани сгради, с червени керемиди по покривите, както и тесните калдъръмени улички.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2933 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност