С деца на море

9
Добави коментар

С деца на море

Лятната ваканция е един от най-очакваните периоди през годината. Банските са купени, дестинацията е избрана, но дойде ли ред да се направи резервацията възниква резонният въпрос: “А децата?”. Много родители, които са преживели ваканция с деца на море, буквално отказват да повторят преживяването. Често майките и бащите от почиващи се превръщат в преследващи. За съжаление не всеки може да наеме детегледачка и да поеме разходите й за лятната ваканция, за да си осигури мечтаното спокойствие. Ето защо Fashion Lifestyle Magazine ви дава няколко идеи, които да ви помогнат да изкарате забавна лятнаи отпуска заедно с вашите деца.

Взаимно доверие
Обяснете на децата, че взаимното доверие е най-важно във взаимоотношенията между хората. Дори да избирате едно и също място за почивка всяка година, то пак е сравнително непознато за децата. Опитайте се да ги убедите, че вие им гласувате доверие като ги водите на почивка, а те трябва от своя страна да го оправдаят с поведението си. Лятната почивка е време, което можете да прекарате заедно и тя трябва да е еднакво приятна за всички.

Забавления
Лятната почивка е разтоварващо удоволствие и за децата и за възрастните. Различни са начините за забавление. Ако за вас е релаксиращо да играете карти на плажа или просто да се излежавате и да четете книга, то за енергичните малчугани това е синоним на скука. Ето защо проучете внимателно какви атракции предлага комплексът, където сте отседнали. Съставете предварителен план-програма и я спазвайте стриктно. Така ще покажете на децата, че всеки трябва да изпълнява своите обещания.

Опасностите
Морето е мечтано удоволствие, но то крие рискове, които трябва да бъдат внимателно обяснени на децата. Не ги плашете излишно, а просто им разяснете правилата за безопасност на плажа.

Курсове
Все повече хотели предлагат забавления за деца. Не се притеснявайте да оставите вашите малчугани на такова място – те със сигурност ще се зарадват на възможността да общуват със свои връстници за няколко часа на ден. Освен това там се провеждат и редица курсове – икебана, грънчарство, плуване – които със сигурност ще заинтересуват малките палавници.

Заедно
Въпреки, че лятната ваканцция е време за пълен релакс, децата изискват специално внимание. Правете колкото може повече неща заедно, разхождайте се, обяснявайте, разказвайте истории за местата, които посещавате. Така ще ангажирате вниманието им и те със сигурност ще помнят дълго времето, прекарано с мама и татко.

Фото: www.theirishriviera.com, www.dailymail.co.uk, makinghome.blogspot.com,

Прочетено: 3080 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 11, Юни 2008
 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:    БРОЙ 10: Сватбена приказка с неочакван сюжет    БРОЙ 9: ВНИМАНИЕ! РОДИТЕЛИ ПОД СТРЕС    БРОЙ 9: Великден за пречистване от греховете човешки    БРОЙ 8: БЛАГОВЕЩЕНИЕ \25 март\    БРОЙ 8: Липсата на секс в една двойка води до по-малко любов

loading…