Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Мускулна маса и плуване

49
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

 
  Повечето плувци не се стремят към саркоплазмена хипертрофия и към оформяне. Най-голям интерес към миофибриларна хипертрофия имат състезателите по водна топка. Да покачвате мускулна маса, докато плувате системно, е изключително трудна задача. В такава ситуация обикновено ще имате нужда от средно 3000 до 4000 ккал/ден (според теглото си). Класическите бодибилдинг програми силно тонизират мускулатурата, в резултат на което тя може да се скъси и това да доведе до ограничаване на двигателния обсег на раменете. Ако сте плувци, вече знаете как би ви се отразило това. Да речем, че въпреки всичко държите на тренировките с тежести, в такъв случай ще се нуждаете от индивидуално подбрана програма, включваща широка разтягаща част.
 
 
Фитнес любителите, които се стремят към качествен растеж без много мазнини, няма как да се облагодетелстват от плуването. Тренировките във вода биха могли да ги направят с една идея по-завършени атлети, но ще бъдат пречка към желаната форма и тегло, тъй като костват много енергия, която иначе биха могли да използват за растеж и възстановяване.      Любителите на функционалните тренировки могат да вземат три елемента от плуването, с които да подобрят телата си:

Бътърфлай спринтовете са страхотен стимул за генериране на енергиен резерв, с който да се отприщва експлозивна сила за кратки интервали от време.

Подобряване в синхрона на работата между сърцето и белия дроб (по-нисък пулс, по-добро оползотворяване на кислорода, повишен белодробен капацитет). Най-добрият начин да се постигне е с плуване в стил кроул на средни разстояния (200-500 м).

Брустът спомага за релакс на тялото и изчистване на мисълта, което е подходящо за старт и за завършек на всяка сложна тренировъчна програма.
 
извадки от Фитнес и плуване
автор :  Владимир Недков