Промени живота си сега! » Моден свят

5
Добави коментар
svetla58
svetla58

Краят на 2011 г. поставя началото на една нова благотворителна инициатива – създаването на Асоциация „Промени живота си сега!” към Фондация „Отворено общество”. Нейн учредител е Вили Боршукова – бизнесдама, коафьор и обикновен човек, който преди година и седем месеца минава през ада на рака. Тогава осъзнава колко важно е да не се пренебрегват редовните прегледи, чрез които заболяването се открива навреме. Сега Вили Боршукова иска да събуди съзнанието на хората за нуждата от редовна профилактика, с която други хора могат да избегнат нейната съдба.

Зад безкористната кауза застават и благородни лица от публичното пространство като актрисата Йоана Буковска, певиците Елица Тодорова и Ивана, балерината Маша Илиева. Те промениха визията си, в знак на подкрепа и съпричастност към всички хора, чиято външност се променя принудително в следствие на болестта. Всяка от тях, както и победителките от конкурса „Мисис България” и много други, които застават зад каузата, се ангажират с това да заведат отделни хора на профилактични прегледи.

Асоциацията ще работи целогодишно за каузата и всеки, който желае и има възможност би могъл да се присъедини и да помогне с каквото може. Началото ще бъде дадено със събитие в края на януари 2012 г. Неговата цел е да се превърне в традиционна инициатива в подкрепа на болните от рак в неравностойно положение.

Посланията на всички, които застават зад каузата са:

Събуди се!

Скритите диагнози обикновено нямат симптоми!

Не мисли, че на теб не може да се случи!

Открит навреме, ракът може да бъде излекуван!

Имай вяра за пълна победа!

Отиди на профилактичен преглед!

Заведи и приятел!

Помогни на някого до теб, за да помогнеш и на себе си!

Фото: Божидар Марков