Прическа според формата на лицето | Felisima.com

51
Добави коментар
felisima
felisima

Преди да изберете някоя модна прическа, първо разберете отива ли тя на формата на вашето лице.

Колко често се чудим каква прическа да си направим? Почти винаги, когато застанем пред огледалото и фризьорът ни зададе въпроса „Този път какво ще правим?“. Преди да отговорим трябва да сме наясно какво отива на формата на лицето ни.

Овално лице Ако лицето ви е овално, значи сте щастливка. Почти няма прическа, която да не отива на тази благодатна форма. Спокойно можете да експериментирате с прическите – къси, дълги, с букли, бретони, плитки, напластени и прави. Джесика Алба е решила да заложи на дискретна дължина и преметнат бретон. Виждали сме актрисата и с други прически и дължини, така че смеем да кажем, че на овалното лице приляга всичко.

Стилистите съветват: никога не разделяйте косата си на път по средата, това създава усещане за прекалено издължена форма.

Сърцевидно лице Характерните черти на сърцевидното лице са широки скули и чело, за сметка на по-тясната брадичка. Въпреки това, формата е привлекателна и също създава възможности за импровизация. Прическите, които ще подчертаят красивите извивки са небрежно падащи букли и лек бретон преметнат на една страна. Точно на такъв вариант се е спряла Рийз Уидърспун. Това подчертава хубавите й очи и скули за сметка на тясната брадичка.

Стилистите съветват: избягвайте средните дължини, за да скъсите дългото си лице, пуснете косата по-дълга.

Квадратно лице Ако сте от дамите притежаващи квадратна форма на лицето, то най-вероятно тя е подсилена от ъгловатата ви челюст. Ако тя ви създава дискомфорт, направете всичко възможно да не акцентирате на нея. Най-доброто решение за това са прическите с обем, къдрици и напластени краища. По-дългите коси са добър вариант, за оптическо удължаване на лицето – точно като Деми Мур.

Стилистите съветват: избягвайте равно подстригани бретони и дължини до брадичката, които допълнително ще засилят усещането за квадратна форма на лицето.

Кръгло лице Понякога такава форма на лицето е трудно да бъде съчетана с определена прическа. Основната цел, която трябва да постигнете с прическата е омекотяване на кръглата форма чрез оптическо удължаване на лицето. Дължина около раменете и омекотен скосен завършек накрая са идеалният вариант. Можете да добавите и лек бретон, преметнат на една страна, но в никакъв случай къс и равен. За нагледен пример използвахме актрисата Катрин Хейгъл.

Стилистите съветват: не създавайте прекалено много обем около лицето си, избягвайте тупираните прически.

Продълговато лице За да омекотите формите на дългото лице и да не му придавате допълнителна дължина е нужно да създадете повече обем около очите, ушите и устата – с букли или тупиране. Най-подходящ за прикриване на дългото чело, е бретонът. Дължината му трябва да се движи около веждите – нито по-нагоре, нито по-надолу. Дължините около челюстта и малко по-надолу от нея са изключително подходящи за тази форма на лицето. На снимката Сара Джесика Паркър.

Стилистите съветват: избягвайте прекалено късите прически, защото така лицето ви ще бъде почти изцяло на показ

Още по темата: