Мобилно банкиране за абонати на Globul за клиенти на Пощенска банка

4
Добави коментар
lqllqlq
lqllqlq

Мобилно банкиране за абонати на Globul за клиенти на Пощенска банка

419 прочита

 

Услугата ще се извършва съвместно с лицензирания оператор на платежна система „СЕП България“ и мобилния оператор GLOBUL. Тя ще е достъпна за всички абонати на оператора ползващи услугите на Пощенска банка.

Клиентите на банката ще могат да извършват чрез мобилния си телефон,  преводи към IBAN сметка, преводи по мобилен номер, плащане на стоки и услуги в търговски обекти, плащане на предплатени услуги и справки. Всички разплащания се извършват в левове и само на територията на страната. Първоначално услугата ще се предлага в общо 35 клона на банката в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Услугата се активира с приложението „Мобилен портфейл“ (G-Портфейл), клиентите трябва да се регистрират за услугата в клон на Пощенска банка. При регистрацията той създава свой ПИН код, а „СЕП България“ автоматично активира електронен подпис, обвързан със SIM картата, който служи за подписване и криптиране на всяка мобилна банкова операция.

„Не съществува риск за финансовите средства на клиента дори и при загуба на телефона, тъй като електронният подпис е 100% защитен в SIM картата на мобилния телефон, а при загуба или кражба клиентът може да се обади на платежния оператор и да спре услугата“, посочват от банката.

Харесва ли ви това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating a WordPress rating system

GD Star Rating a WordPress rating system