Цветовете на есен/зима 2011 – 2012

1
Добави коментар
marketinggod
marketinggod

Дикаторите на модата отдавна са обявили кои ще са преобладаващите цветове на идващите студени сезони. Но можем да си признаем, че досега вниманието ни беше обсебено изцяло от лятото. Време е, обаче, да отворим вратите на есенния гардероб, затова нека погледнем към тенденциите в есенно – зимните цветове.

Меки тонове
Меките тонове ще бъдат изключително актуални. Така че, можем да не страдаме толкова по лятната пъстрота. Важно е да запомним, че ако искаме да следваме тенденциите и да проявим изискан вкус, през есента и зимата цветовете могат да присъстват в гардероба ни, но в своя мек и пастелен вариант. Особено актуални са цветовете на лавандула, пъпеш, праскова, дори тези, свързващи се с морето. Специалистите обясняват, че облекло в тези нюанси ще ни даде предимството да изглеждаме много женствени и секси, без да излъчваме грубост и агресия.

Яркост – в детайлите
Ако все пак жадуваме за яркост и в студа, можем да я носим чрез детайли и аксесоари. Ярки дрехи – не, ярки акценти – да, категорични са специалистите. Шалове, чанти, ръкавици, шапки или дори чифт ярки ботуши ще ни прeдадат много характер, без да преминаваме в полето на показната натрапчивост. Актуални ще бъдат лимоненото, магентата, оранжът, но още веднъж с напомнянето за търсене на баланс и идеята, че яркото през лятото изглежда игриво и искрящо, но ако е прекалено през зимата – дори вулгарно.

Цветове, с които няма да сгрешите
В тази категория експертите поставят цветове като бордо, тъмно грозде. Освен, че ще изглеждате модерни, с тях ще прeдадете на визията си класа и блясък. В групата се нарежда и така нареченото нощно синьо, определено като цвят, подходящ и за деловия делник, и за парти, и за пазаруване. С две думи – непогрешим избор.

Неутрални нюанси
Тези цветове са винаги на мода и дизайнерите като че ли никога не се уморяват от тях. Причината е съвсем проста – дрехата в неутрален цвят може да бъде дреха завинаги, защото се комбинира успешно с всякакъв тип тонове и по този начин да изглеждаме винаги актуално. Освен земните цветове, тук спадат още черното и бялото. Стара мъдрост е, че черното има вълшебна сила – прави фигурата слаба, елегантна и много шик, ако е асамблиран оригинално. А всъщност това не е никак трудно, защото черното е гъвкаво и всичко друго му приляга чудесно. Ситуацията с бялото е по-различна, защото то се свързва по-трудно с другите цветове, а и носенето му (особено по нашите ширини) изисква наистина да демонстрираме стил във всеки детайл от своето облекло. В противен случай може да изглеждаме и доста комично. И все пак – решени в бяло в студените дни, жената носи около себе си ухание на лукс и шармантност.

Принтове
За пореден сезон принтовете са актуални – леопард, питон и какво ли още не. Внимавайте, ако тази тенденция ви допада, защото границата между това да изглеждаме в крак с модата или под ръка с кича е свръхтънка. Ако имаме дори най-малко колебание, е по-добре да помислим за нещо друго.

И в крайна сметка, нека не забравяме максимата, че каквито и да са модните ветрове, най-хубав е този цвят, който най-много ни отива и ни кара да се чувстваме красива и желана жена.