Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Високоинтензивна кръгова тренировка

62
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Интензивна  тренировка за изгаряне на мазнини 

Това е една тренировка от арсенала на Marc Megna-той работи с професионални спортисти ,дълго време тренира екипа на MuscleTech 

 

Мислете за метаболитната кръгова тренировка,като за интервални тренировки,смесена със силова тренировка.Това означава,че можете да получите изгарянена мазнини,каквато е ползата от интензивните кардио тренировки,заедно с мускулноизграждаща тренировка.

 

 

Програма за изгаряне на мазнини

 

„Вземете най-малко четири упражнения, можете да направите от  шест до 10 повторения всяко  без почивка“.  С движения, които са твърде трудни ще се изгаря по- бързо. Можете да изберете редовни упражнения за качване на теглото или кардио такива, или  пък да се смесват двата вида заедно.. „Да правиш нещо за горната част на тялото и след това долната част на тялото, напред и назад, дава възможност на една група мускули, да се отпуснат, докато работите още една „, казва Megna. „Можете да получите много добра тренировка , без ужасни мускулни болки по- късно. „

   Ако това е вашата първа метаболитна кръгова тренировка ,почнете със  6 повторения. Когато свикнете, можете да увеличите вашите повторения. Починете  около 60 секунди, или само толкова дълго, колкото е необходимо, ако смятате, че можете да повторите упражнения с добра форма, това е един „кръг“. Намалявайте с по едно повторение на всеки „кръг”(Така че, ако сте започнали с осем повторения, трябва да направите седем във  втория кръг, шест във третия, и така нататък).

Когато избирате упражнения за  вашата  първа високоинтензивна кръгова тренировка,гледайте да  „не са с големи тежести“, казва Megna. Започнете с нещо леко,в противен случай няма да успеете да завършите повторенията!

 Опитайте следния вариант на такъв тип  кръгова метаболитна тренировка :

4 упражнения и изпълнение на 6-10 повторения на упражнение

 

         1. Клекове-класически клек но не с голяма тежест, тук идеята е друга

        2. Лицеви опори /Plyo Push –   за разлика от традиционните лицеви опори ,във върховата пикова част на упражнението се изтласквате с максимална експлозивност нагоре колкото можете.

        3.Набиране /Pull-up -Набирането на лост е страхотно упражнение и за маса, и за разширяване на гърба. Стимулира много добре мускулите, засяга няколко мускулни групи едновременно, върши отлична работа и на начинаещи, и на напреднали. Препоръчително е да го включите в тренировката си за гръб, ако имате достатъчно сила за изпълнението му.

        4. Бърпитата / Burpeе

От изправено положение клякаш, навеждаш се на пред и опираш длани в пода.

Със скок издърпваш краката назад и си в поза за лицеви опори.

Правиш една лицева опора.

Пак със скок се връщаш към клекната позиция.

Изправяш се на крака.

Подскачаш във въздуха с вдигнати ръце.