Тайната градина / The Secret Garden 1993

2
Добави коментар
kolizeum.net
kolizeum.net

Тайната градина / The Secret Garden 1993

     Събрани в едно провинциално имение, три деца откриват заключена, запусната градина. Това е скришно място, където се случват чудни неща. Там приятелството надвива болестта, а тъжното настроение мигом се стопява. Буйното сираче Мери, разглезеният й, болнав братовчед Колин и приветливото местно момче Дикън откриват, че само приятелството може да промени живота на всеки. Заедно децата съумяват да върнат някогашната красота и живот на градината.

Това е екранизация на една от най-хубавите детски книги. Агнешка Холанд пресъздава класическия текст с кинематографичен блясък, а той и позволява да контактува с детската аудитория непосредствено и емоционално. Нейният филм е поетичен разказ за прителството, който буди благородни чувства. Малките герои съумяват да преодолеят болести, взаимната враждебност и отчужденост, за да открият стойността на приятелския жест. Много добра операторска работа, отлични малки изпълнители – това са съставките на този много приятен филм.

  
Kolizeum.net е сайт, в който ще намерите информация за една добра колекция от филми. Тук няма да можете да гледате филми онлайн или да ги сваляте. Всички права на филмите, които ще намерите тук принадлежат на техните собственици.