Какво е Коензим Q10 ? » Форум » Мнения | Fhl.bg

60
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

    Коензим Q10 – Сoenzyme CoQ10 за енергия и издръжливост ®

 

За да функционира нормално, всяка клетка на човешкото тяло се нуждае от енергия. Източник на тази енергия е молекулата на АТФ (аденозин три фосфат). Този енергиен носител се изгражда в клетките при задължителното присъствие на Коензим Q10.АТФ е богата на енергия молекула, отдаваща тази енергия при всеки физиологичен процес. При физическо или психическо натоварване, както и при стрес, ние изразходваме огромни количества АТФ, който не може да се възстанови без CoQ10.Водно и мастно разтворим антиоксидант, който стимулира сърдечната функция и кръвното налягане. Подобрява функцията на мозъка и паметта, както и участва в производството на клетъчна енергия.

 

Coenzyme q10 цена

 

 

►Co-Q10 COENZYME BioTech USA 60 капсули 100мг-ТОП

►Nature’s Bounty CoQ10 200 mg

►Nature’s Bounty CoQ10 30 mg

►Убихинол / Ubiquinol

►Ubiquinol 100 мг Now Foods 

►CoQ10 SWANSON 

►CoQ10 30mg. / 30 Caps. SWANSON

►CoQ10 SWANSON 100мг 100таб -ТОП

►CoQ-10 100mg 30 NATROL

►CoQ-10 50mg 30

►CoQ-10 50mg 60

►CoQ10 30 мг – 30 капсули Now Foods

►CoQ10 30 мг – 60 капсули Now Foods

►CoQ10 30 мг – 120 капсули Now Foods

►CoQ10 100 мг – 30 капсули

►CoQ10 400 мг – 30 дражета

►CoQ10 50 мг with Витамин Е – 50 дражета

►CoQ10 60 мг with Omega 3 Fish Oils – 30 дражета

 

Прием на Коензим Q10

 

Прием на Коензим Q10 заздравява сърдечния мускул.

Когато имате сърцебиене коензим q10 капс,ще облекчи затрудненото дишане и ще понижи сърцебиенето

понижава кръвното налягане при пациенти с компенсиран сърдечен порок.

Протектор на сърцето при исхемия (намален приток на кръв към сърдечния мускул)

В коензим q10 форум се споделя факта ,че той увеличава работоспособността-при лесно уморяване, недоспиване, преумора след работа, стрес и др

За coenzyme q10 определено може да се твърди ,че укрепва имунната система-по време на вирусни и други инфенкции

Коензим кю 10 има силно изразено антиоксидантно действие

При възпаление на венците съпроводено с кървене и парадонтоза добавете прием на таблетки коензим q10

Прием на Коензим Q10 повишава потентността при мъжете, ще Ви помогне когато подвижността на сперматозоидите е намалена и имате други сексуални проблеми;

Коензим q10 капс при активни спортисти се използва за подобряване на издръжливостта и енергията,също  подобрява  и възстановителните способности на организма

Когато сте жизнени и енергични ,нямате чуство за глад и не мислите за храна постоянно при хора, склонни към напълняване,ще подобри метаболизма ,което ще редуцира теглото

Предиабетно състояние и диабет от тип 1 и особено от тип 2 , се повлиават особенно добре от Коензим Q10

Увеличете прием на Коензим Q10, при всякакви проблеми с двигателна, сърдечно-съдова и нервна система .Също е подходящ и при високо кръвно налягане

Много добри резултати има комбинирането на коензим q10 с хром и омега 3

Едни от най-търсените хранителни добавки са:коензим q10 120, коензим q10 60 mg,коензим q10 30 mg,като определящ фактор за това вероятно е цената.

Магазин в София фитнес и здраве на черковна №60 или на www.fhl.bg може да намерите различни варианти на милиграми и брой капсули на coenzyme q10 .

 

 CoQ10 е наречен чудото на сърцето, в сърдечния мускул е открито много по-високо съдържание на CoQ10, отколкото в който и да е друг орган на тялото. Човешкият организъм съхранява в сърцето, черният дроб и имунната система, резервни количества от CoQ10 . Сърцето е първия орган от човешкото тяло,който усеща липсата му и първо подобрява дейността си при добавянето му,като хранителна добавка  към храната.

Дефицит на CoQ10

Обикновено след 40 години и при хора с наднормено тегло количеството коензим кю 10 намалява и започват да се наблюдават следните симптоми в човешкия организъм:

често боледуване

липса на енергия

намалена жизненост

кървене на венците

намалена потентност

 

Важно: За възстановяване на нормалното съдържание коензим q 10 в организма е необходим достатъчен прием на доза средно 100мг дневно с продължителност от 1 до 3 месеца!

Хранителни източници на CoQ10 

рибата и месото

ядките

зърнените храни 

тъмнозелените зеленчуци :спанак, броколи 

синьозелените микроводорасли 

полиненаситени растителни масла:соевото, сусамово

 

 

CoQ10 и употреба при спортисти

При всяко състезание са необходими огромни запаси от енергия, както и способност тези запаси да се възстановяват бързо.На клетъчно ниво един от най-важните проблеми е недостига на CoQ10.Затова редовния прием на Коензим Q10 от спортистите води до ясно изразено подобряване на постиженията им, особено на издръжливостта и бързината.

 

 

 

Коензим Q10 е ключът към здравословния живот 

Коензим Q10 е най-важният участник в обмяната на веществата, защото поддържа здравето и дълголетието на организма, като улеснява и увеличава произвеждането на енергия в клетките. Коензим Q10 е известен във всички страни с висока здравна култура.!