Кадифето – Актуална модна тенденция за сезон Есен/Зима 2011/2012

7
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Giorgio Armani
Кадифето винаги е било свързвано с разкош, власт и кралски особи. Но ако по-рано от него са се шиели тежки и тържествени тоалети, то днес дрехите от кадифе изглеждат по съвършено различен начин.

Кадифето е един от малкото платове, който сам по себе си изглежда харизматично и вълшебно. През хладния сезон дизайнерите са решили да внесат капчица магия и в нашето ежедневие, създавайки от кадифе не само рокли, но и жакети, дълги сака, панталони, поли, обувки, чанти, ботуши… като цяло – всичко, което Ви душа желае! Предимството на повечето от предложените облекла е, че те могат да се носят както денем, така и нощем. Кадифето вече не изглежда толкова ангажиращо помпозно.  В съчетание с блузи от леко, ‘пухкаво’ плетиво, то създава един очарователен облик, а в комбинация с феерични тъкани, като коприна, можете за секунди да се превърнете в дама от висшето общество.
Кадифето умело скрива недостатъците на фигурата (илюзионистите отдавна използват черното кадифе за фокусите си) и привлича вниманието по неповторим начин… а и е толкова приятно на допир…!
Ако сте привърженичка на класиката, съчетайте черно кадифе с други дрехи (аксесоари) в тъмнолилаво, бяло или червено (комбинацията черно § червено е хитова за този сезон). Но имайте предвид, че най-модните дрехи от кадифе за Есен/Зима 2011/2012 напомнят на скъпоценни камъни – изумруди, рубини, сапфири…

Да разгледаме някои актуални модни вещи от кадифе:

Tory Burch, Nicholas K, Marc by Marc Jacobs, Betsey Johnson
Ralph Lauren
Christian Dior
Emilio Pucci
Erdem
Proenza Schouler
Stella McCartney
Alexander McQueen, Jane Post, Emanuel Ungaro