Храненето по време на раждане намалява стреса | Bebok.eu - статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и...

Храненето по време на раждане намалява стреса | Bebok.eu - статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и...

В днешно време медицинският персонал в клиниките забранява пиенето и яденето по време на раждане. Дебора Андерсън, професор от Калифорнийския Университет обаче, е на мнение, че за много родилки приемането на храна е жизнено необходимо, за да се осигури на майката достатъчно енергия, необходима в дадения момент.

Професорът твърди, че приемането на храна и течности намалява стреса, който изпитват жени при раждане, засилва се чувството на комфорт и на контрол над ситуацията.

Дебора Андерсън препоръчва на родилките да обсъдят с лекарите си всички рискове от аспириране на приетата храна. “Здравите жени е необходимо да настояват за нормално раждане и да вземат решения самостоятелно за това дали да приемат или не храна след началото на раждането”-коментира професорът.

Тепърва ще продължи проучването по въпроса за безопасността о яденето и приемането на течности по време на раждане.


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност