Как да бъдем щастливи и да живеем на върха на своя потенциал

4
Добави коментар
zhvetan
zhvetan

Успешните хора са умни. Те прекрасно разбират, че успехът е продукт на повече от един човек. Затова говорим за отбора мечта (dream team). Идеята е да съберем на едно място най-добрите и да ги обединим около една цел.

В спорта е практика да се съставят отбори мечти. Каква невероятна гледка е да се наслаждаваш на играта на най-добрите от добрите! В реалния свят това е най-успешната стратегия. Благодарение на нея можете да ускорите личния си успех и да процъфтявате.

Какво се иска от вас?

1. Да си заслужите място в отбора.

2. Да сте готови да си сътрудничите с другите.

Тези две условия са задължителни, за да се роди магията на звездите, която публиката заслужава.

Най-добрите залагат на сътрудничеството. То осигурява невероятни конкурентни предимства. Ето няколко от тях:

1. Възможността да работиш с най-добрите те обогатява и те прави още по-добър.

2. Действа добре на егото. Виждаш, че има и други звезди. Когато го осъзнаеш чрез преживяване, се смиряваш и се изпълваш с благодарност за привилегията да си сред кръга на най-добрите.

3. В трудни ситуации има на кого да разчиташ. Няма най-добър. Има най-добър в нещо. Майсторството изисква невероятна специализация. Логично може да си най-добър в нещо, но не и във всичко. Затова другите ти вдъхват чувство за сигурност – знаеш, че не си сам.

4. Оставаш гладен. Да си звезда е прекрасно. Но монетата има и обратна страна. В случая това е изкушението да повярваш, че светът се върти около теб. Подобна заблуда е пагубна. Успехът на другите те вдъхновява да продължаваш да се трудиш в името на собствения си успех. Те ти помагат да останеш на пътя на развитието – гладен за още.

Други предимства? Безспорно има. Важното е да използваме най-успешната стратегия – сътрудничеството.

Времената на самотните вълци отдавна са останали в историята. Създайте своя отбор мечта и процъфтявайте. Народната мъдрост се е произнесла пред доста време – „Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си ти“ и „Обединението прави силата“. Две мъдрости, в които е заложена идеята за взаимното сътрудничество.

Да си звезда е супер. Още по-супер е да разполагаш с екип от звезди. Тогава небето е по-ярко и красиво. Залагай на сътрудничеството с правилните хора и процъфтявай.

Времената на самотните вълци отдавна са останали в историята. Използвайте доказано успешни стратегии. Сътрудничеството е една от тях. А в определени ситуации е най-успешната.

Абонирайте се за най-новите статии и дръжте щастието по-близо до себе си!