myPR.bg – прес съобщения и PR новини

6
Добави коментар
mypr
mypr

25 Ноември 2011г.

Българското национално радио подкрепи дългогодишната дарителска инициатива 1788, която набира средства за пет социални каузи. В ефира на медията тече специална кампания за помощ на деца и възрастни в неравностойно положение.

1788 е кратък номер, на който клиентите на Мобилтел могат да подкрепят пет социални каузи:

Специалното защитено жилище към Дома за деца и младежи с увреждания в Мездра;
Осиновено семейство от SOS Детски селища;
Обучението на кучета-водачи за незрящи от фондация „Очи на четири лапи”;
Проектът „Ти не си сам” на фондация „Априлци”;
Фонд за деца с церебрална парализа „Нека повярваме” на Фондацията в помощ на благотворителността в България.

Дарителският номер бе открит от Мобилтел още през 2008 година в помощ на традиционно подкрепяните от компанията каузи. Много от тях М-Тел подкрепя повече от 5 години. От тази година към четирите основни проекта бе включен и фондът за деца с увреждания, открит от Фондацията в помощ на благотворителността в България по инициатива на телекома.

Чрез дарителската кампания 1788 Мобилтел дава възможност на своите клиенти и служители да допринесат към даренията в полза на социалните проекти, подпомагани дългосрочно от компанията. От 2008 година до момента дарените от М-Тел средства за тези проекти са в размер на близо 500 000 лева. За същия период, допълнителната финансова помощ, която организациите са получили от изпратените SMS-и на краткия дарителски номер, се равнява на още близо 100 000 лева.

Всички желаещи да се присъединят към набирането на средства могат да изпратят SMS на кратък номер 1788. В края на всяка година средствата се разпределят поравно между проектите. Цената на всеки SMS е 0,60 лева с ДДС. Мобилтел удвоява събраната сума.

Дарения за проектите могат да бъдат изпратени и по посочената по-долу сметка:
ING Bank – Sofia
Emil Bersinski 12 Street
IBAN: BG63 INGB9145 1000071813
BIC: INGBBGSF