Направи си сам: коледна елха » eMODNO у дома

3
Добави коментар
svetla58
svetla58

Уханието на борови клонки винаги ни носи празнично настроение. Толкова дълбоко, натурално и чувствено! За съжаление напоследък все повече хора заместват естественото иглолистно дръвче с изкуствено – дали защото са природозащитници, поради удобство, съображение за чистота или финансови причини.

Ние ще ви покажем как можете лесно да си направите коледна елха в домашни условия, като спасите едно дръвче от отсичане. Екипът на eMODNO се допита до професионалните услуги на флорист, за да ви даде компетентни насоки. Искрени благодарности на Гери, която специално за вас демонстрира цялостния процес по изработката на коледно дръвче от иглолистни клонки!

Необходими материали:

За конструкцията: клонки от иглолистно дърво, 6 блокчета пиафлора, стиропор, 3 средно дебели клона от дърво по избор, дъвени или пластмасови шишове;

За украса: топки, шишарки, канелени пръчки, панделки, натурален памук, торбички пълни с орехи и др. (това са материалите, които Гери е използвала, вие може да украсите вашата елха, според личните ви предпочитания);

Първото, което трябва да направите е да изградите конструкция, която ще ви служи като основа за поставяне на конките от иглолистно дърво. В разлат съд се слага стиропор, върху който се забиват дървени шишове с размера на височината на блокчетата.

Три броя от пиафолорите се нанизват на поставените шишове. След това процедурата се повтаря, но с по-високи шишове и 2 броя пиафлора. Накрая се поставя последният блок, за да придаде височина. Около така изградената конструкция добавете 3 високи средно дебели клона като опора, които вържете на върха.

Следващият етап е поставянето на иглолистните клонки върху пиафлората. Може да изберете един или няколко различни вида по избор. Дължината е къса или средно къса. Трябва да оформите добре дървото, така че да е относително симетрично.

Вече сте готови с базовия етап. Време е за украсата! Нашето дръвче е издържано в натурална гама, вие може да изберете друга тоналност. Започнете да поставяте коледните играчки, така че да са добре разпределени по клоните на вашата елха.

Ако използвате шишарки като Гери, тя ви съветва да усучите тънка тел около тях и да ги забодете върху пиафлората. Флористката е изработила „гирлянди“ от канелени пръчни вързани с канапено въже. За връх на елхата заложете на звезда, ангел, грозд от коледни топки или друга украса по избор.

Крайният резултат:

Ето го и готовото коледно дръвче, под което може да поставите подаръците за вашите любими хора!

Екипът на еMODNO ви желае Весели празници!!!

Автор: Делица Цонева