Винг Чун Кунг Фу уроци в София | Ving Tsun Kung Fu

2
Добави коментар
tanito_007
tanito_007

Винг Чун Кунг Фу (Ving Tsun Kung Fu)

Винг Чун е китайски стил Кунг Фу. Съществуват няколко теории за възникването му, като според една от тях стилът е създаден от жена, за да може да надделява над по-силни противници, според друга е бил синкретично  фамилно бойно изкуство предавано през вековете в затворен семеен кръг от хора, а третата теория е допълнение на втората и се основава на твърдението, че Винг Чун е специално разработен стил за секта от наемни убийци в Китай. Каквато и да е истината едно е важно – основата на която лежи концепцията на Винг Чун е реалната възможност с най-кратки и прецизни движения да се постигне максимална ефективност и поражение върху противника.

 

Ето и малко информация за хората които изиграват важна роля за популяризирането на Винг Чун Кунг Фу (Ving Tsun Kung Fu). На първо място по известност, разбира се, стои големият актьор и специалист по бойни изкуства Брус Лий, който е практикувал стила от ранна детска възраст. Сред най-големите имена допринесли за съхраняването, развитието, предаването и популяризирането в цял свят на Винг Чун са и големите майстори: Ип Ман и Вонг Шун Люн.

 

Винг Чун е изучаван и от други световно известни личности като: Джеки Чан, Стивън Сегал, Аксел Шулц,  Чък Норис, Синтия Ротрок,  Дони Йен, Само Хунг, Мишел Йон, Франк Бруно, Долф Лунгрен и много други. Също така в днешно време се изучава и от структурите на FBI, германските GSG 9, RAID, щатските тюлени, италианските специални части N.O.C.S.

 

Гореописаните факти не са проста случайност, а доказват недвусмислено ефективността на стила.

Предимства на стила Винг Чун Кунг Фу:

Тренировките по Винг Чун Кунг Фу развиват съвкупност от много качетва сред които се открояват: добър синхрон и тайминг, правилна дистанция, навременна бързина съчетана с ловкост, правилно насочена сила, висока концентрация и издръжливост, каляване на духа и не на последно място Винг Чун Кунг Фу развива отлична вътрешна интуиция в практикуващия за най-директна и ефективна самозащита. Ето и по-подробен анализ на основните предимства на стила:- Винг Чун Кунг Фу е стил, който е достъпен за практикуване както от мъже, така и от жени, дори и от физически слаби, но здрави хора и няма възрастови ограничения.- Този стил се фокусира върху битката в близка дистанция и възможността да се надвие противника още в първата фаза, като му се отнеме способността да действа ефективно.- Във Винг Чун не се прилага груба мускулна сила (което не означава, че не се обръща внимание на физическите тренировки), а се използва силата на противника, и направените от него грешки. – Водещото при Винг Чун Кунг Фу е едновременното самоусъвършенстване в духовен и физически аспект.- Навлезлият в тайните на стила Вунг Чун успешно може да преодолее многократно по-силен противник по възможно най-бърз и лесен начин.- При редовни тренировки Винг Чун те научава да мислиш и действаш максимално адекватно с единствената цел – да си победител.- Стилът не използва красиви, а ефективни, синхронизирани и кратки движения.- Винг Чун Кунг Фу не е спорт, а изкуство за постоянно усъвършенстване и като таково при започване на уроци в нашата школа, не сте обвързани със закупуване на специализирано треноровъчно облекло или  други материални неща, които не влияят върху физическите възможности на боеца, а само облагодетелстват финансово определен индивид или организация.- Истината е, че този боен стил определено не е лесен и се изисква много упоритост и воля за да се постигне нужната прецизност, но веднъж опознаеш ли го става още по-интригуващ и заразителен.
Школа за Винг Чун уроци в град София.

Ако след прочетеното по-горе ви е допаднал стилът който практикуваме, може да се запишете в нашата школа за уроци по Винг Чун в град София. Преди да решите дали желаете да посетите школата ни е от особено важно значение за вас да знаете, че провежданите уроци в нашата школа по Винг Чун Кунг Фу следват линията Ип Ман -> Вонг Шун Люн, иначе казано, най-изчистения, практичен и ефективен метод на този стил.

В нашата школа съществуват две възможност за обучение, едната е като се запишете на групови тренировки, а другата чрез обучение в индивидуални частни уроци по Винг Чун.

Групови тренировки по Винг Чун в София.

Под групови тренировки по Винг Чун се разбират общите занимания, които се провеждат в школата всяка седмица през дните понеделник, сряда и петък с изключение на официалните празници. Тренировките включват физическа и техническа подготовка.

Частни уроци по Винг Чун в София.

Под частни уроци се разбират индивидуални занимания. Най-важното, което е добре да знаете, че при частните уроци по Винг Чун за разлика от груповите тренировки, свободните местата са изключително ограничени. Графика за провеждането на самите частни уроци също се определя индивидуално според възможностите на преподаващия и обучаващия се.

Въпреки написаното по-горе, за да сте напълно сигурни, че школата ни е точно за вас, може да намерите още малко факти, заради които бихте ни предпочели за групови тренировки или частни уроци по Винг Чун пред другите школи в София от тук.

По – подробна информация за самите уроци по Винг Чун Кунг Фу, както и за конкретно местоположението на нашата школа в София, може да получите като ни пишете на
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
.