Прогноза: Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед

5
Добави коментар
Daten
Daten

Profootball.bg » Футболни прогнози » Прогноза: Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед

Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед
Англия – ФА Къп
Неделя – 08.01.2012 играй на живо в bet365

Манчестър Юнайтед гостува на Манчестър Сити в много тежък момент, като „червените дяволи“ загубиха последния си мач от миналата година и допуснаха ново поражение в първия си двубой от новата такава.

Блекбърн успя да победи тима на Сър Алекс насред Олд Трафорд, като Роувърс водеха с 2-0 по едно време, но допуснаха изравняване. В този момент много хора очакваха пълен обрат за Юнайтед, но последва нов победен гол на Блекбърн, който остави шокирани феновете на домакините. Двата гола на Бербатов не успяха да помогнат на „червените дяволи“. Последва и поражението с 0-3 от Нюкасъл преди няколко дни, което още повече затвърди мнението, че нещо в клуба куца.

Манчестър Сити вече няколко пъти успяват да се справят с градския си съперник, като миналата година „гражданите“ ги елиминираха от този турнир след успех с 1-0. През този сезон отбора на Роберто Манчини записа исторически успех с 6-1 над Юнайтед и то като гост. Разбира се, в него мач „червените дяволи“ бяха с човек по-малко, но въпреки това Сити остават по-мотивирания и намиращ се във форма тим.

За мен няма никакво съмнение, че Манчестър Юнайтед ще са отбора, който ще има проблеми в неделя. Защитата на „червените дяволи“ е ужасна в последно време, а и вратарския пост далеч не изглежда така сигурен. Сити се представят блестящо на Ийстландс, като тимът е допуснал едва 5 гола в последните 11 срещи – всичките победи. В този период от време те са успели да вкарат и цели 30 попадения.

Уейн Рууни продължава да бъде единствената надежда на Юнайтед, но с оглед на последните спречквания с Фъргюсън не очаквам кой знае какво представяне от него. Обмислях варианта да заложа на победа на „гражданите“ с точно 1 гол разлика, но с тази форма на Юнайтед започвам да се съмнявам колко гола ще пусне слабата им защита. В крайна сметка се спрях на чиста победа на домакините, независимо с какъв резултат.

Прогноза:

Filed Under: Футболни прогнози

Tags: Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, ФА Къп, Футбол